• 0

Otvoren trinaesti tradicionalni kamp na Velikom Ratnom ostrvu

JKP „Zelenilo-Beograd“, Beograd od 7.10. do 10.10. 2018. godine, u vremenu od 10 do 17 časova organizuje tradicionalni Jesenji kamp na Velikom Ratnom ostrvu, predelu izuzetnih odlika

  • 0

Na kampu će učestvovati predstavnici stručnih institucija, i oko 60 studenata i profesora sa Tehnološko – metalurškog, Biološkog, Geografskog, Šumarskog, Fakulteta za primenjenu ekologiju „Futura“, Visoke turističke škole, Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju i Instituta za šumarstvo.

Učesnike kampa su pozdravili predstavnici JKP „Zelenila-Beograd“, Beograd, Sekretarijata za zaštitu životne sredine i Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Cilj kampa je sticanje dodatnog znanja van redovnog nastavnog programa fakulteta što doprinosi širini sagledavanja problema zaštite i očuvanja kulturne i prirodne baštine Srbije.

Veliko ratno ostrvo, JKP Zelinilo Beograd, kamp

Foto: Promo

Tema ovogodišnjeg tradicionalnog kampa je„UPRAVLjANjE ZAŠTITOM PRIRODNIH DOBARA NA PODRUČJU GRADA BEOGRADA.

Pred čovečanstvom je danas težak zadatak i velika odgovornost da sadašnje stanje očuvamo, da svojim aktivnostima omogućimo prirodi samoobnavljanje i gde je to moguće, saniramo postojeće stanje. U tom procesu se može pomoći prirodi, kreiranjem sistema mera zaštite. Osnovna i prva mera zaštite je stavljanje pod zaštitu određenih bio-geografskih celina. Zaštita prirode je kompleks državnih, međunarodnih i uopšte društvenih mera, usmerenih ka racionalnom korišćenju prirode, na njenu obnovu, umnožavanje i zaštitu prirodnih resursa u korist ljudskog društva.

(Telegraf.rs/PR)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima