• 0

Ovako su roboti plesali uz Užičko kolo na Beogradskom sajmu

Naravno, njihova igra nije imala veze sa pravim kolom

  • 0

Roboti koji plešu bili su jedna od atrakcija koferencije Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope (CEIZ) koja je posvećena saradnji u oblasti inovacija, koja se održava na Beogradskom sajmu.

Bele mašine u jednom trenutku su počele da plešu i u ritmu Užičkog kola. Njihova igra nije imala veze sa pravom narodnom srpskom igrom, ali su se pokreti robota, koji podsećaju na klasičnu i jednostavnu koreografiju iz disko kluba, odvijali i menjali u ritmu ove melodije.

Otvaranju ove konferencije su, inače, prisustvovali premijerka Ana Brnabić, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ministar za nauku i tehnologiju Kine Vang Džang. Oni su imali priliku da se upoznaju sa najnovijim inovacijama i tehnološkim dostignućima u oblasti razvoja pametnih gradova, industrijskih parkova, železničke infrastrukture.

Između ostalog, prisustvovali su prezentaciji rekonstrukcije železničke pruge od Novog Beograda do Stare Pazove, u okviru projekta ''Modernizacija i rekonstrukcija madarsko-srpske železničcke pruge na teritoriji Srbije''.

Video: Neverovatan prizor: Na Rivi u Splitu svi igraju Užičko kolo

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima