• 1

SKANDAL: Uselili ih u stanove koji nemaju struju!

Više od stotinu stanara zgrade sa oznakom 4G u novom naselju Stepa Stepanović na Voždovcu dobilo je još prošle nedelje ključeve od stanova, ali i dalje nemaju struju

  • 1

Više od stotinu stanara zgrade sa oznakom 4G u novom naselju Stepa Stepanović na Voždovcu dobilo je još prošle nedelje ključeve od stanova, ali i dalje nemaju struju.
Bez obzira na to, pojedini stanari su se uselili u svoje domove, a u Elektrodistribuciji Beograd tvrde da će trafo stanica u ovom stambenom bloku početi da radi danas, pošto im je Direkcija za izgradnju Srbije poslala svu neophodnu dokumentaciju.

Od prve podele ključeva u ovoj lameli prošlo je skoro 10 dana, pa su stanari počeli da sumnjaju u to da se, kako im je rečeno, radi samo o sitnici.
- Dobili smo još pretprošlog utorka ključeve i počeli da se useljavamo u zgradu. Pošto nije bilo struje, rekli su nam da slobodno potpišemo saglasnost da je sa stanom sve u redu i da je posredi mali kvar na trafou, koji će brzo biti otklonjen. Međutim, taj kvar do sada nije otklonjen. Pošto nismo videli nikakve radnike, da rade na famoznom trafou u zgradi pozvali smo EDB. Tamo su nam nezvanično rekli da nije kvar u pitanju, već da su iz Direkcije za izgradnju Srbije poslali manjkavu dokumentaciju o ispunjenosti tehničkih uslova i da se zato struja ne pušta - kaže dr Marko Ković, jedan od stanara .
Zanimljivo je da su u Direkciji za izgradnju Srbije i EDB navodili različite razloge zbog čega nema struje u pomenutoj zgradi. U Direkciji su i dalje tvrdili da se radi o sitnici i da je pitanje dana kada će biti rešeno.
- Radi se o sitnom delu na trafostanici, koji treba da uradi EDB. Ne mogu sada konkretno da kažem šta je posredi, ali će se sve rešiti za dan-dva. Zgrada ima upotrebnu dozvolu, prošla je tehničlki prijem i sve je urađeno po propisima, pa stanari nemaju razlog za brigu- kaže Dragan Grujić, direktor Građevinske direkcije Srbije.
U EDB su se složili da će trafo stanica početi ubrzo da radi, ali ističu da nisu odgovorni za to što stanari već nedelju i po dana čekaju struju.
- Tek smo ove nedelje dobili tehničku dokumentaciju od Direkcije, pa ćemo danas prvi put pustiti u rad trafo stanicu, koja će snabdevati strujom i ostale završene lamele u ovom naselju- kažu u EDB.
(A. T. / Izvor: Blic)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima