≫ 

Taksisti i danas blokirali prestonicu, a gužve tek slede: Gazela i Slavija biće neprohodne do 17 h

Niški taksisti najavili protest za sledeću nedelju

  • 42
SRBIJA NOVI SAD

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Taksisti iz najvećih beogradskih taksi udruženja nastavili su danas blokadu prestonice, po ustaljenoj satnici i rutama, kao svojevrsno "zagrevanje" pred radikalizaciju protesta sledeće nedelje, kada je najavljeno paralisanje Gazele i Slavije, i to čak u delu popodnevnog špica (od 14 do 17).

Oni su danas u podne ponovo krenuli sa okupljanjem na četiri dobro poznate lokacije (Obrenovački put, Kumodraška, Blok 70 i bivša hala "Pionir"), a nešto pre 14 već su blokirali Trg Nikole Pašića, Takovsku, Ulicu kneza Miloša, deo Bulevara kralja Aleksandra, Resavsku, Slaviju...

Ovo su samo neki od delova grada koje bi građani trebalo da izbegavaju pošto će kao i prethodnih dana javni gradski prevoz biti u blokadi, a jedini siguran način da se stigne do željene lokacije biće - peške.

Potez oko Trga Nikole Pašića je prepun taksi vozila, ali protest protiče mirno.

ALTERNATIVE

 

Novogradnja, most Gazela, Beograd na vodi

Gazela će biti blokirana, Foto: Shutterstock

Auto-put kroz Beograd je potpuno prohodan, a kako se prostor oko Autokomande uglavnom veoma brzo raščisti, preko Ustaničke ili Južnog bulevara može se doći do Bulevara kralja Aleksandra i dalje ka željenim destinacijama. Oni koji iz pravca Sajma dolaze ka centru grada, mogu da probaju opciju sa Karađorđevom ulicom koja će ih odvesti do Beogradske tvrđave i Dorćola, uz napomenu da ne smeju da zaborave da su zbog radova zatvoreni potezi oko Trga republike, kao i Džordža Vašingtona, Kraljice Marije i 27. marta.

PAZITE SE "DIVLJAKA"

 

Od 12 časova najveća taksi udruženja prekidaju sa radom, gase se kol-centri i ne primaju se više vožnje. Dakle, sve do 15, teško da ćete dobiti neki taksi na poziv, ali zato postoje dobre šanse da naletite na "divljake" koji pokušavaju da iskoriste situaciju i vanredno zarade.

NOVOSAĐANI, NIŠLIJE...

 

Protestu beogradskih taksista juče su se pridružile i kolege iz Novog Sada, koji su sličan vid blokade održali u svom gradu. Nišlije u proteste, kako su najavili taksisti, ulaze sledeće nedelje, a tada bi se na prestoničkim ulicama mogli očekivati i vozači iz drugih gradova u Srbiji.

Video: Beograđani besni zbog taksi-blokade grada

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    9. oktobar 2019 | 15:02

    Hitno kazniti taksiste! Dosta više njihovog iživljavanja!

  • Činjenica

    9. oktobar 2019 | 14:36

    Krajnje je vreme da država uzme stvar u svoje ruke i reši ovo maltretiranje svih gradjana Beograda i Srbije. Dovoljno je da pošalju saobraćajce da pišu kazne za nepropisno parkiranje i zaustavljanje, udaranje po džepu je majka za sve nas.

  • Ivana

    9. oktobar 2019 | 18:17

    smeta im car go? Dobro, ajmo ovako. 1.Car go je DUPLO jeftiniji 2.Duplo udobniji auto 3.Kada zoves car go pa makar i za malu destinaciju, oni dodju.Obicni taxisti nece da vozw 4.Uvek znas koliko ce te kostati voznja kod car go. Ovi naplacuju kako stignu, deru narod 5.Car go te ostavi na adresi. Meni se licno desilo da taxista nije hteo da se spusti u moju ulicu sa recenicom-Sta te mrzi da pesacis 100m?!Pa sine ja da sam htela da pesacim, ja bi isla busom! 6.Ovi naplacuju kofer! E alo, pa nisi autobus i ne vozis me do austrije vec po bgu!!! 7.Pse nece da prevoze 8.Biraju najduzu rutu i stiskaju gas da bi ti sto vise naplatili 9.Totalno neljubazni 10.NIKADA ali NIKADA nece da voze male destinacije, pa cak i ako ih neko zove da ih voze kod lekara 11.Navodno nikada nemaju sitno, ne bi li ti sto vise uzeli 12.oni koji imaju pos terminal, navodno im nikada ne radi Imam jos min 100 razloga zbog cega vise nikada ne bi nazvala naxi, pink, plavi i ostale! Car go ili cammeo zovem uvek! I sad blokiraju grad jer drugi ljudi znaju da rade! Od zeleznicke do zarkova mi je trazio 15 EURA a na kraju me je voznja drugim taxijem kostala 750din!!!Lopovcine,dzabe strajkujete!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA