• 42

Taksisti i danas blokirali prestonicu, a gužve tek slede: Gazela i Slavija biće neprohodne do 17 h

Niški taksisti najavili protest za sledeću nedelju

  • 42

Taksisti iz najvećih beogradskih taksi udruženja nastavili su danas blokadu prestonice, po ustaljenoj satnici i rutama, kao svojevrsno "zagrevanje" pred radikalizaciju protesta sledeće nedelje, kada je najavljeno paralisanje Gazele i Slavije, i to čak u delu popodnevnog špica (od 14 do 17).

Oni su danas u podne ponovo krenuli sa okupljanjem na četiri dobro poznate lokacije (Obrenovački put, Kumodraška, Blok 70 i bivša hala "Pionir"), a nešto pre 14 već su blokirali Trg Nikole Pašića, Takovsku, Ulicu kneza Miloša, deo Bulevara kralja Aleksandra, Resavsku, Slaviju...

Ovo su samo neki od delova grada koje bi građani trebalo da izbegavaju pošto će kao i prethodnih dana javni gradski prevoz biti u blokadi, a jedini siguran način da se stigne do željene lokacije biće - peške.

Potez oko Trga Nikole Pašića je prepun taksi vozila, ali protest protiče mirno.

ALTERNATIVE

Novogradnja, most Gazela, Beograd na vodi

Gazela će biti blokirana, Foto: Shutterstock

Auto-put kroz Beograd je potpuno prohodan, a kako se prostor oko Autokomande uglavnom veoma brzo raščisti, preko Ustaničke ili Južnog bulevara može se doći do Bulevara kralja Aleksandra i dalje ka željenim destinacijama. Oni koji iz pravca Sajma dolaze ka centru grada, mogu da probaju opciju sa Karađorđevom ulicom koja će ih odvesti do Beogradske tvrđave i Dorćola, uz napomenu da ne smeju da zaborave da su zbog radova zatvoreni potezi oko Trga republike, kao i Džordža Vašingtona, Kraljice Marije i 27. marta.

PAZITE SE "DIVLJAKA"

Od 12 časova najveća taksi udruženja prekidaju sa radom, gase se kol-centri i ne primaju se više vožnje. Dakle, sve do 15, teško da ćete dobiti neki taksi na poziv, ali zato postoje dobre šanse da naletite na "divljake" koji pokušavaju da iskoriste situaciju i vanredno zarade.

NOVOSAĐANI, NIŠLIJE...

Protestu beogradskih taksista juče su se pridružile i kolege iz Novog Sada, koji su sličan vid blokade održali u svom gradu. Nišlije u proteste, kako su najavili taksisti, ulaze sledeće nedelje, a tada bi se na prestoničkim ulicama mogli očekivati i vozači iz drugih gradova u Srbiji.

Video: Beograđani besni zbog taksi-blokade grada

(Telegraf.rs/Blic)

Komentari

  • RCINUS

    Kada neće država da preduzme mere krajnje je vreme da se gradjani organizuju i primene adekvatne mere prema ovoj bagri...

  • Зока

    Је ли ово приватизација улица од стране таксиста?Може ли се разбацити мали фудбал на улици?Фино са друштвом поставим голиће на сред Теразија па разбацимо фудбала да играмо.Позивам и таксисте да нам се придруже.

  • mudra sova

    Koji apsurd,kada bi tako blokirali grad trgovci ili ugostitelji shto se u gradu otvorio neki novi trgovacki ili ugostiteljski objekat na shta bi to licilo?Konkurenrencija je dobra za sve osim za privilegovane monopoliste kao shto su taksisti.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima