≫ 

Vesić osudio paljenje njegove knjige i poručio: Ovim su pokazali šta misle o toleranciji u društvu

Autor knjige Goran Vesić ovaj čin ocenio je kao primer "nacističke politike" i pokušaj da se uspostavi "aparthejd" u Beogradu

  • 8
Goran Vesić, Dečji sajam Foto: Skupština grada

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić optužio je Dragana Ðilasa i "njegove plaćene pristalice" za paljenje njegove "Knjige o Beogradu" tokom sinoćnje promocije i protesta koji je pred galerijom Progres, gde je održan ovaj događaj, organizovala Đilasova Stranka slobode i pravde.

Autor knjige Goran Vesić ovaj čin ocenio je kao primer "nacističke politike" i pokušaj da se uspostavi "aparthejd" u Beogradu.

- Ako je neko smatrao da je preterano što smo mi svih ovih meseci politiku Dragana Ðilasa nazivali nacističkom, ja mislim da posle onog što se desilo sinoć - nema više nikakvih dilema - rekao je Vesić i dodao da se paljenje knjiga u Evropi nije desilo još od 20-tih i 30-tih godina prošlog veka, kada su nacisti Adolfa Hitlera palili knjige.

Dragan Ðilas je, kaže, pokazao šta misli o toleraniciji u našem društvu, i da za neistomišljenike u njegovom svetu nema mesta, primećuje Vesić i dodaje da ko nije Ðilasov istomišljenik - ne sme da izda knjigu.

U suprotnom, kaže Vesić, "poslaće mu plaćenike na promociju, pretiće mu".

- Dragan Ðilas je juče poslao strašnu sliku iz Beograda- da je Beograd grad u kome se pale knjige i ja očekujem da to javnost osudi, nezavisno od toga da li se slažu sa mnom - rekao je on i dodao da je knjigu napisao kao građanin Beograda i da svako ima pravo na slobodu izražavanja.

- Ja sam knjigu napisao, i nemam nikakav problem da Dragan Ðilas takođe napiše knjigu ako to zna da uradi, ali niko nema pravo da spaljuje knjige u Beogradu - ocenio je Vesić.

On je izarazio žaljenje što je promocija knjige na kojoj su bili ugledni ljudi pala u zapećak posle ovakvih događaja što je, dodaje, očigledno i bio cilj, i izražava nadu da će javnost reagovati na sinoćnji događaj.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA