SKANDAL U GRADSKOM PREVOZU: Vozač naplatio 120 dinara rukom nacrtanu kartu!

Vozač na liniji 17 putnici je na papiriću napisao datum, vreme i mesto ulaska u autobus i naplatio kartu. Postupak nije legalan, prevoznici su u obavezi da nadgledaju i kontrolišu rad svojih šofera, navode u "Bus plusu"

  • 5

NACRTAO, PA NAPLATIO KARTU! Vozač gradskog prevoza na liniji broj 17  izdao je i naplatio jednoj Beograđanki, čitateljki Telegrafa, pojedinačnu kartu od 120 dinara i to u vidu papirića na kome je prethodno svojeručno napisao datum, vreme i mesto, nažvrljavši svoj potpis na kraju!

- Ušla sam kod Doma zdravlja u Ustaničkoj ulici, u autobus broj 17, i prišla vozaču da kupim kartu. On mi je rekao da mu ne radi štampač i zatim je uzeo beli papirić i rukom ispisao datum, vreme, stavio neki potpis i sve to mi naplatio 120 dinara - kaže M. Đ. koja je Telegrafu prijavila ceo slučaj.

Propisi kažu da putnici koji ne koriste Bus plus kartice mogu kartu za vožnju u gradskom prevozu kupiti kod vozača. Oni su dužni da, kada im je štampač na komandnoj tabli van funkcije, slučaj odmah prijave dispečeru, što se u ovom slučaju nije dogodilo.

- Vozač nikoga nije obavestio, barem ne dok sam ja bila u autobusu, nego je mrtav 'ladan izvadio papirić i svojeručno mi nacrtao kartu - kaže čitateljka našeg portala kojoj je karta naplaćena na nesvakidašnji način.

Da ovakav postupak nije legalan potvrdili su nam u Bus plusu.

- Sami prevoznici su u obavezi da nadgledaju i kontrolišu rad svojih vozača. Vozač nikako ne sme da svojeručno izda i naplati kartu, odnosno da izvrši prodaju mimo štampača na komandnoj tabli. U tom slučaju, putnik treba da zabeleži podatke o vozilu i prijavi slučaj Direkciji za javni prevoz - rečeno nam je u "Bus plusu", uz napomenu da će se njihove službe ubuduće više pozabaviti ovakvim slučajevima.

(Biljana Tasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    29. avgust 2012 | 12:09

    Parola snadji se

  • Coa

    29. avgust 2012 | 11:17

    Nije mi jasno zašto je platila "kartu"? Protivnik sam toga da se ne plaćaju karte, smatram da prevoz mora da se plaća, ali ovakav bezobrazluk...

  • Petar

    29. avgust 2012 | 19:55

    Skandal je za neupućene ali za stručna lica koja se bave ovom problematikom ne! Gospodo uredniče Telegrafa postavite pitanje gospodi iz BusPlusa na koji način vozač da opravda 120 dinara iskucanih kao kartu putniku kada mu štampač izbaci praznu kartu a skine sa zaduženja 120 dinara? Da li da svakom putniku on plati iz džepa ili da se snađe kako je to već učinio?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA