≫ 

Ovo je epilog drame kod Ušća: Posle dva sata napetosti i hapšenja oduzet automobil CarGo

Sve je počelo oko 22.00 kada su članovi ovog udruženja opkolili kamion Parking servisa

Oduzimanje CarGo vozila

Foto: CarGo

Članovi udruženja CarGo raišli su se sinoć oko ponoći posle dvočasovnog okupljanja na Novom Beogradu zbog, kako su naveli, oduzimanja vozila njihovom kolegi, a saobraćaj u tom delu Novog Beograda ponovo je normalizovan.

Saobraćaj je bio u prekidu na potezu od tržnog centra "Ušće" do Palate "Srbija", a normalizovan je nešto pre ponoći kada su se članovi udruženja CarGo mirno razišli, a vozilo njihovog kolege "pauk" Parking servis, ipak, odvezao.

Prethodno je direktor Udruženja Vuk Guberinić pozvao okupljene da se mirno raziđu.

- Radi vaše bezbednosti molim vas da se svi povučemo. Hvala što ste došli da sprečimo ovu nelegalnu akciju oduzimanja vozila. Nećemo praviti skandale - rekao je Guberinić.

Intervenisala je i policija, a kako su iz Udruženja rekli Tanjugu na licu mesta, privela je nekoliko njihovih članova, među kojima i advokata CarGoa.

Sve je počelo oko 22.00 kada su članovi ovog udruženja opkolili kamion Parking servisa u pokušaju da ga spreče da odveze automobil jednog od njihovih članova.

Oko kamiona je bilo okupljeno više desetina članova udruženja, kao i nekoliko automobila CarGoa koji su mu onemogućavali da krene.

Pojedini članovi udruženja su ležali i sedeli na kolovozu oko "pauka", a na lice mesta stiglo je i više od deset vozila interventne jedinice beogradske policije.

Predsednik Udruženja CarGo Aleksandar Vučić rekao je za Tanjug da je vozilo kolege "nelegalno oteto, bez ijednog papira".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1234

    22. oktobar 2019 | 12:57

    I ovo: treba taksistima ukinuti ekskluzivna prava na taksi stajalista. zauzeli su najbolje i najfrekventnihe zone u gradu i sta na taj prostor placaju? dok ugostitelji, trgovci i svi drugi basnoslovno placaju svaki kvadratni metar javne povrsine taksisti se sepure na taksi stajalistima i cesto tako ometaju normalan tok saobracaja.

  • 1234

    22. oktobar 2019 | 12:53

    Zasto drzava vise ne optereti taksiste ako im vec obezbedjuje specajalni i povlasteni status? ne mogu u istome kosu biti porezi i nameti na sve druge oblasti npr ugostiteljstvo, trgovinu, proizvodnju, turizam, zsravstvo... gde vlada slobodna i trzisna konkurencija sa taksi prevozom gde grupa taksista hoce da je dozivotno zbrinuta i obezbedjena. ako hoce specijalni status taksisti trebaju i da imaju specijalne i to znatno vise namete i da tako svi imamo vise koristi a ne samo povlastena grupa taksista.

  • Mirjana

    22. oktobar 2019 | 09:30

    Do nedavno smo trpeli torturu taksista koji kako tvrde rade po zakonu,a ne placaju obaveze veliki deo njih drzavi sto nije u redu.Sta se desilo ucene,pritisci obecanja,..?A ovi nocas,kao kriminalce hapsit njihovo licno vozilo se pleni,covek treba da dozivi infarkt jer i on ima porodicu za koju radi.Mnogi takozvani politicari ,intelektualci zato sto mogu mesecima nas maltretiraju ,uzurpiraju,unistavaju svest svakog postenog gradjanina i dlaka sa glave im nije pala.Gde je tu policija i milicija,tuzilastvo jer pred zakonom treba da smo svi jednaki.Drzavne sluzbe koje treba da sednu sa ekspertima da tumace zakone ko sta i kako treba da radi i u te okvire uvede a,do tada neka rade ljudi svoj posao i svi zajedno neplasite sve nas sta iza kojeg protesta moze da se iznedri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA