Ovo je epilog drame kod Ušća: Posle dva sata napetosti i hapšenja oduzet automobil CarGo

 
 ≫ 

Sve je počelo oko 22.00 kada su članovi ovog udruženja opkolili kamion Parking servisa

Članovi udruženja CarGo raišli su se sinoć oko ponoći posle dvočasovnog okupljanja na Novom Beogradu zbog, kako su naveli, oduzimanja vozila njihovom kolegi, a saobraćaj u tom delu Novog Beograda ponovo je normalizovan.

Saobraćaj je bio u prekidu na potezu od tržnog centra "Ušće" do Palate "Srbija", a normalizovan je nešto pre ponoći kada su se članovi udruženja CarGo mirno razišli, a vozilo njihovog kolege "pauk" Parking servis, ipak, odvezao.

Prethodno je direktor Udruženja Vuk Guberinić pozvao okupljene da se mirno raziđu.

- Radi vaše bezbednosti molim vas da se svi povučemo. Hvala što ste došli da sprečimo ovu nelegalnu akciju oduzimanja vozila. Nećemo praviti skandale - rekao je Guberinić.

Intervenisala je i policija, a kako su iz Udruženja rekli Tanjugu na licu mesta, privela je nekoliko njihovih članova, među kojima i advokata CarGoa.

Sve je počelo oko 22.00 kada su članovi ovog udruženja opkolili kamion Parking servisa u pokušaju da ga spreče da odveze automobil jednog od njihovih članova.

Oko kamiona je bilo okupljeno više desetina članova udruženja, kao i nekoliko automobila CarGoa koji su mu onemogućavali da krene.

Pojedini članovi udruženja su ležali i sedeli na kolovozu oko "pauka", a na lice mesta stiglo je i više od deset vozila interventne jedinice beogradske policije.

Predsednik Udruženja CarGo Aleksandar Vučić rekao je za Tanjug da je vozilo kolege "nelegalno oteto, bez ijednog papira".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1234

    22. oktobar 2019 | 12:57

    I ovo: treba taksistima ukinuti ekskluzivna prava na taksi stajalista. zauzeli su najbolje i najfrekventnihe zone u gradu i sta na taj prostor placaju? dok ugostitelji, trgovci i svi drugi basnoslovno placaju svaki kvadratni metar javne povrsine taksisti se sepure na taksi stajalistima i cesto tako ometaju normalan tok saobracaja.

  • 1234

    22. oktobar 2019 | 12:53

    Zasto drzava vise ne optereti taksiste ako im vec obezbedjuje specajalni i povlasteni status? ne mogu u istome kosu biti porezi i nameti na sve druge oblasti npr ugostiteljstvo, trgovinu, proizvodnju, turizam, zsravstvo... gde vlada slobodna i trzisna konkurencija sa taksi prevozom gde grupa taksista hoce da je dozivotno zbrinuta i obezbedjena. ako hoce specijalni status taksisti trebaju i da imaju specijalne i to znatno vise namete i da tako svi imamo vise koristi a ne samo povlastena grupa taksista.

  • Mirjana

    22. oktobar 2019 | 09:30

    Do nedavno smo trpeli torturu taksista koji kako tvrde rade po zakonu,a ne placaju obaveze veliki deo njih drzavi sto nije u redu.Sta se desilo ucene,pritisci obecanja,..?A ovi nocas,kao kriminalce hapsit njihovo licno vozilo se pleni,covek treba da dozivi infarkt jer i on ima porodicu za koju radi.Mnogi takozvani politicari ,intelektualci zato sto mogu mesecima nas maltretiraju ,uzurpiraju,unistavaju svest svakog postenog gradjanina i dlaka sa glave im nije pala.Gde je tu policija i milicija,tuzilastvo jer pred zakonom treba da smo svi jednaki.Drzavne sluzbe koje treba da sednu sa ekspertima da tumace zakone ko sta i kako treba da radi i u te okvire uvede a,do tada neka rade ljudi svoj posao i svi zajedno neplasite sve nas sta iza kojeg protesta moze da se iznedri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA