≫ 

Taksisti bez nalepnice ne mogu na aerodrom "Nikola Tesla"

Zakon koji se odnosi na ovu obavezu donet je u 11. mesecu prošle godine

  • 3

Taksi prevoznici koji do 15. novembra ne budu imali identifikacione vetrobranske nalepnice koje izdaje Sekretarijat za javni prevoz neće moći da uđu na aerodrom Nikola Tesla, dok će ostale nalepnice uzimati prilikom klasifikacije vozila.

One su obavezne kako bi saobraćajna inspekcija i komunalna milicija mogle bolje da kontrolišu taksi prevoznike u gradu, ali i na Aerodromu Nikola Tesla, prenose Novosti.

Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koji je donet novembra prošle godine, propisano je da taksi prevoznik u toku obavljanja delatnosti mora da poseduje važeću taksi dozvolu za vozača i važeću taksi dozvolu za vozilo.

Ovim je prestala potreba za postojanjem i korišćenjem indetifikacione kartice kao taksi isprave, pa je taksi sektor Sekretarijata za javni prevoz počeo da izdaje identifikacione vetrobranske nalepnice svim taksi prevoznicima koji imaju odobrenje Grada Beograda, prenose Novosti.

TAKSISTI NA AERODROMU Foto: Tanjug/Oksana Toskić

- Taksi vozila koja ne ispunjavaju uslove propisane zakonskim i podzakonskim aktima, nemaju mogućnost obavljanja taksi delatnosti na teritoriji grada. Samim tim ne može im se izdati nalepnica. Ujedno, ta nalepnica se izdaje samo vozilima koja ispunjavaju uslove zakonom određene i koja prođu godišnji pregled - kažu u Sekretarijatu.

Cena kartice je 1.264 dinara i ona važi do promene vozila taksi prevoznika.

Inače, u gradu dozvole za taksiranje poseduju 6.453 vozila, odnosno imaju izdato odobrenje za obavljanje taksi prevoza.

Video: Beograđani besni zbog taksi-blokade grada

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E...

    25. oktobar 2019 | 10:29

    Ajd' sad da vidimo kako divljaci, razni, taksiraju....

  • Laza

    25. oktobar 2019 | 11:47

    To je trebalo mnogo ranije uraditi ali je sigurno neko imao koristi od njih...

  • Zoran

    26. oktobar 2019 | 20:49

    To nece uvesti red u taxi prevoz , jedini nacin da se uvede red je kontrola onih koji kontrolisu taxi prevoz ( komunalne policije ) i gasenje aplikacije Car go-a koja se vec cetiri godine bavi nelegalnom prevozom putnika .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA