Takmičenje radnika JKP "Zelenilo-Beograd" u orezivanju krošnji i sadnji sezonskog cveća

Povodom proslave 90 godina od osnivanja, JKP „Zeleniklo-Beograd“, Beograd je juče organizovalo takmičenje zaposlenih. Kolege su se takmičile u orezivanju stabala, dok su se koleginice takmičile u sadnji sezonskog cveća

  • 0
JKP Zelenilo

Foto: Promo

Takmičenje u orezivanju stabala odvijalo se na prostoru blokova 1,2,3 i 5 na Novom Beogradu, dok je takmičenje u sadnji cveća održano u parku Milutin Milanković, u parklu Kalemegdan pored šetališta i paviljona Cvijete Zuzorić, kod spomenika Njegošu, u parku Lep izgled, na Studentskom trgu i kod KBC Dragiša Mišović.

JKP Zelenilo

Foto: Promo

Ovo je tradicionalno takmičenje koje se organizuje svake godine povodom Dana preduzeća. U takmičenju u orezivanju stabala je 21 dvočlana ekipa, dok se u takmičenju u sadnji cveća takmičilo 15 ekipa. Ovo nadmetanje je prilika da se uradi i veliki deo obimnog posla na orezivanju, ali i da kolege pokažu znanje i spretnost u obavljanju zadatka.

JKP Zelenilo

Foto: Promo

Komisija koja je ocenjivala takmičare izvršila je bodovanje na osnovu više kriterijuma. Kriterijumi komisije za takmičenje u orezivanju su bili brzina i kvalitet seče-reza, način slaganja grana i količina obavljenog posla, a za takmičenje brzina i kvalitet sadnje i ukupan utisak o površini nakon sadnje cveća.

U toku takmičenja orezano je 1285 stabala, što je svakako doprinelo lepšem, svetlijem i uređenijem prostoru na kome su takmičari odmeravali svoje snage, što je obradovalo i stanare.

Prvo mesto u takmičenju u orezivanju stabala teleskopskom testerom osvojila je ekipa Područja Dvoredi Tašmajdan koju su činili Miroslav Radojčić i Dragan Kačarević, drugo mesto je osvojila ekipa Komunalne službe- Kuzman Pajić i Dragan Vasiljković, dok je treće mesto pripalo ekipi Područja Novi Beograd 1-Bursać Jovi i Darko Stefanović.

JKP Zelenilo

Foto: Promo

Prvo mesto u takmičenju u sadnji sezonskog cveća osvojila je ekipa Područja Stari grad koju su činile Verica Krstić i Vidosava Antonić, drugu nagradu osvojile su Gordana Mirković i Radmila Stojić sa Područja Novi Beograd 2, a treće mesto osvojila je ekipa Područja Savski venac u sastavu Ljiljana Vojinović i Ljiljana Milinković.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA