• 36

Borčanka ostavila auto sa dva dečja sedišta ispred vrtića. Kad se vratila, za volanom je bio lopov!

Potrčala sam ka autu i stigla dovoljno blizu da vidim tamnoputog muškarca, crne kose i izrazito dugog nosa. Video je i on mene... Svejedno je dao gas i odvezao se u mojim kolima

  • 36
Borča, krađa auta

B.L. je na zamolila i prijatelje na društvenim mrežama za pomoć / Printskrin: Facebook

Iako još uvek uznemirena zbog krađe, jedna Borčanka ostala je celim srcem zahvalna policajcima iz ove opštine, nakon što su vrlo brzo pronašli njen otuđeni automobil, ali je i sve vreme smirivali i tešili kada je, preplašena, sa svojom malom decom ušetala u njihovu stanicu.

B.L. iz Borče juče je, nakon kupovine, otišla da izvede svoje mališane iz vrtića, ne očekujući da će na parkingu doživeti veliku neprijatnost.

- Kao i toliko puta dotad ostavila sam svoja kola na parkingu ispred vrtića i pošla da izvedem dete. Moja je greška što sam u kolima, ispod patosnice, ostavila ključeve. To radi 80 odsto roditelja, jer kada vam je dete malo, ulica prometna, a vreme hladno, svaki sekund gledate da uštedite. Znam da sam pogrešila, ali kao što je rekao policajac, to nije razlog da bilo ko uzme moju imovinu - kaže ova žena.

Dok se približavala kolima, čula je dobro poznati zvuk svog motora. A onda je za volanom ugledala nepoznatog čoveka.

- Potrčala sam ka autu i stigla dovoljno blizu da vidim tamnoputog muškarca, crne kose i izrazito dugog nosa. Video je i on mene, da sam majka, da su deca sa mnom, da moj auto nije skup, već vozilo skromnih ljudi... Svejedno je dao gas i odvezao se u mojim kolima - kaže ona.

Pre odlaska u vrtić je, dodaje, svratila u prodavnicu i za dva čeka nakupovala hranu i kućnu hemiju, nadajući se da će sa postojećim akcijama nešto moći da uštedi.

Market, prodavnica, kupovina, meso, raf, kolica, korpa

Prethodno je u prodavnici pazarila za dva čeka Foto: Profimedia

- Sve su mi te kese ostale u autu, kao i dva dečja sedišta. Otišla sam sa decom pravo u policijsku stanicu. I zaista, hvala im do neba, svima koji su radili u drugoj i trećoj smeni u Borči juče. Nisam očekivala takvu podršku. Tešili su me da se ne brinem, da će se oni odmah dati u potragu, posavetovali me da prvo odem kući i ostavim decu, a potom da se vratim i dam izjavu - kaže B.L.

U policiji je ostavila i opis muškarca.

- Kada sam se vratila iz stanice, nije prošlo mnogo, a zazvonio mi je telefon. Zvali su iz SUP-a. Rekli su da se toplo obučem, da ću dugo morati da stojim dok se ne završi uviđaj, ali da je moj auto pronađen - kazala je ona.

Palata pravde, policajac

Policija je, kaže, ekspresno reagovala Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Kada je došla na lice mesta, shvatila je da se lopov samo preparkirao sa druge strane vrtića. Auto je nestao u ulici Bele Bartoka 21, a nađen je kod broja 12.

- I po kilometraži videla sam da nije mnogo prešao. Dok je jurio, ipak je uspeo da ga čukne. Odneo je sve kese iz prodavnice, sve ono što tek čekovima treba da otplatim, ali su bar sedišta ostala - kaže ova žena.

Kako kaže, ne može da nađe dovoljno reči hvale za policiju koja je tako brzo reagovala.

- Znate koliko sam puta čula one priče "radimo na tome", a zapravo niko ništa ne preduzima? A ovi policajci su se tako rastrčali, iako je bila međusmena. Hvala im svima, i za podršku, i za trud koji su pokazali. Najvažnije je da mi nismo povređeni, jer nikada ne znate s kim imate posla. Lopov je izgledao užasno, izbezumljeno, sa onim iskolačenim pogledom osobe koja se sprema da nešto ukrade. Ipak, ekipa koja je sinoć radila u stanici sve je uspela da reši - kaže B.L. i dodaje, da kad sve sabere, ipak je ovo tužna priča sa srećnim krajem.

Video: Unuk ukrao dedi kola, mrtav pijan seo za volan, a onda se slupao

(d.savanovic@telegraf.rs)

Komentari

  • Jana

    Ministar je u poslednje vreme toliko toga uradio po pitanju suzbijanja kriminala i narkomanije tako da sve pohvale na dosadašnjem trudu!

  • Red briggade

    Ostavljen auto se lalo nadje, isto kao i što se ukrade sa kjučevima na " izvolt'e"...

  • Kuku!

    Neko mi je ukrao biciklo jer ga nisam dobro vez'o lancom na biciklo ovde sam naviklo da se ne bi osecalo strancom

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima