• 6

Otvorena renovirana zgrada Palate pravde u Beogradu

Otvaranju prisustvuju i predsednik Republike Aleksandar Vučić, premijerka Srbije Ana Brnabić, ministarka pravde Nela Kuburović i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici

  • 6

Renovirana zgrada Palate pravde u Beogradu otvorena je danas, a suđenja u najvećoj sudskoj zgradi u Srbiji će početi u ponedeljak, 4. novembra.

Otvaranju renovirane Palate pravde prisustvuje i predsednik Republike Aleksandar Vučić, premijerka Srbije Ana Brnabić, ministarka pravde Nela Kuburović i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

otvaranje renovirane zgrade Palate pravde

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Na otvaranje su stigli i predsednik Višeg suda Aleksandar Stepanović, viši javni tužilac Nataša Krivokapić, Poverenik za informacije od javnog značaja Milan Marinović, tužilac za ratne zločine Snežana Stanojković, visoki predstavnici sudova i tužilaštva.

- Simbol srpskog pravosuđa i najveća zgrada suda u Srbiji otvorila je svoja vrata, u sudnici 1 svečano je označen početak rada Palate pravde - navedeno je na Instagram nalogu "Budućnost Srbije".

Predsednik je najpre čestitao svim zaposlenima na novom radnom okruženju.

- Ponosan sam što smo danas ušli u jednu veoma modernu zgradu, čak i oni koji su imali sumnje da li ćemo ovo da uradimo kako treba, sada ih više nemaju. Naslušao sam se milion laži. Ali najvažnije od svega je što će građani Srbije imati jedno ovakvo zdanje. Beskrajno sam zahvalan gospodinu Fabriciju i Evropskoj uniji na pomoći i na veoma dobrim kreditima. Najvažnije je što će građani koji ovde dolaze videti boljitak i napredak. Ovde je uložen veliki novac, a novac ne pada sa neba - rekao je predsednik Vučić i zahvalio se svima koji su pomogli u obnavljanju palate.

- Mi, političri, moramo da manje komentarišemo rad pravosuđa, a vi morate da budete efikasbiji, a ja verujem u vas, ja verujem u mlade školovane ljude. Ljudi očekuju pravdu, i zato je moja molba da tu pravdu građanima Srbije darujete, da imaju dodatno poštovanje i da imaju zbog čega da veruju u budućnost naše zemlje - poručio je on.

Radovi počeli u martu 2017. godine

Radovi na rekonstrukciji Palate pravde počeli su u martu 2017. godine, a završeni su u septembru ove godine, kada su krenula useljenja opreme i nameštaja a sada i predmeta. Pravosudna zgrada u Savskoj ulici spolja je zadržala prvobitni izgled, kao zaštićeno autorsko delo, a u njoj je izvršena kompletna rekonstrukcija sudnica i kabineta.

renovirana Palata pravde

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ugrađena je aluminijumska stolarija, zamenjen je sistem grejanja i hlađenja, ventilacije, kao i strujnih instalacija.

Pošta je sada smeštena u centralni hol zgrade, a u šalter sali je povećan broj šalter mesta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • PRC

    Otvorena renovirana zgrada Palate pravde u Beogradu u okoj će vas kadija tužiti i suditi

  • Opet

    Palata tajkuna a pravde nigde u srbiji.

  • Ris

    Pusti Srbin nikad mu nista ne valja, dali postoji i jedan covek koji ce ovo da pohvali,od onako ruimirane zgrade da se uradi ovako nesto lepo i sredjeno, moderno...Ne treba nama nista, ni putevi ni pruge ni fabrike ni zgrade nove,nas Srbe u pleme neko i dznglu kad ne umemo nista da cenimo, nista!!!!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima