• 6

Suspendovan policajac koji je vitlao pištoljem zabarikadiran u stanu, sledi disciplinski postupak

Policajci su priveli kolegu nakon što se predao

  • 6

Policajac B. S, koji je u ponedeljak šest sati naoružan i zabarakadiran bio malo u svom, a malo u komšijskom stanu u beogradskom naselju Vojvode Vlahovića, dobio je krivičnu prijavu zbog nasilja u porodici, ali je, takođe, privremeno suspendovan u službi MUP.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su B. S. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici. Njemu je određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu biće priveden nadležnom tužilaštvu. Inače, u Ministarstvu unutrašnjih poslova u toku je pokretanje disciplinskog postupka protiv policijskog službenika B. S. i on će, u skladu sa Zakonom o policiji, biti udaljen s posla do okončanja disciplinskog postupka - kazali su za "Telegraf" u MUP.

Oni nisu iznosili detalje o proceduri koju MUP propisuje u takvim situacijama, a nepoznanica je i od kada je B. S. zaposlen u MUP kao policajac i da li je u međuvremenu menjao status (prekidao radni odnos, bio suspendovan...).

Policajac je, na zaprepašćenje svih komšija, nakon rasprave sa suprugom zatvorio vrata stana i vitlao oružjem, dok je policija blokirala prilaze zgrade, motrila na njega i sve vreme pregovarala o predaji.

Policajac u četrdesetim godinama više puta se pojavljivao na terasi svog stana, a prisutnim novinarima obraćao se i negodovao zbog toga što su sočiva kamera uperena u njega.

Potom je preskočio s jedne na drugu terasu i došao kod komšinice, koja je, srećom, bila dovoljno pribrana da u panici ne uznemiri dodatno komšiju. U jednom trenutku on je bacio policijski opasač, ali se sumnjalo da je oružje ostalo kod njega.

Stanari su bili u čudu i svi govorili da je Bata, kako su svi zvali B. S, bio izuzetno miran i dobar komšija.

Njegova supruga pobegla je neposredno posle rasprave sa njim, nakon čega je on ostao zabarikadiran u stanu. Na kraju, sam se predao.

(M. B.)

Komentari

  • Relja

    I koliko još takvih je u službi policije.

  • bip bip

    Trenutno je suspendovan...nazalost za par meseci ce ga vratiti na posao tako to ide u policiji

  • CH

    Sad bi nacelnik PU gde je ovaj nesrecni covek bio zaposlen iz moralnih razloga trebao da da ostavku,ali . . . .

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima