• 7

Otac u Rakovici udario vaspitačicu jer je bio nezadovoljan tretmanom svog deteta

Da se incident dogodio, potvrdila je i direktorka PU "Rakovica" Radmila Aranđelović, koja navodi da je ustanova preduzela sve mere iz njene nadležnosti

  • 7

U vrtiću "Oraščić", koji pripada PU "Rakovica", 12. novembra je jedan roditelj fizički nasrnuo na vaspitačicu. Otac deteta koje pohađa pripremni predškolski program udario ju je navodno nezadovoljan njenim radom. Vaspitačica je od tada, na bolovanju, a slučaj je prijavljen policiji.

Vaspitačica sa 37 godina staža, koja je pretprela napad na poslu, pomoć kolega potražila je i u jednoj fejsbuk-grupi. Kako je napisala, roditelj ju je tukao jer njegovo dete nije dobilo celodnevni boravak, već je upisano samo na šest sati.

- Roditelj koji ranije nije iskazivao nezadovoljstvo tog dana je verovatno mislio da je to način da ga iskaže. Odmah smo prijavili policiji i sada je sve na njima. Naša zaposlena je otvorila bolovanje jer je pod velikim stresom. Njenu grupu preuzeo je drugi vaspitač i videćemo da li će se ona vratiti i kada - objašnjava Aranđelovićeva.

vrtić

foto: pixabay.com

Dete čiji je otac nasrnuo na vaspitačicu od dana incidenta nije dolazilo u predškolsko.

- Dete je, naravno, dobrodošlo, a predškolski program je obavezan. Već sutradan otac nije doveo mališana. Imali smo neku prepisku, a na njemu je da odluči šta je u najboljem interesu njegovog deteta - istakla je direktorka PU "Rakovica".

Sindikat

I samostalni sindikat predškolskog obrazovanja i vaspitanja Srbije osudio je ovaj napad na njihovu koleginicu i istakao da da ovakvi incidenti, nažalost, nisu retkost u njihovom poslu.

- Nakon saznanja, kontaktirali smo s koleginicom i pružili joj pravno-psihološku pomoć. Od direktora smo saznali da su sve mere preduzete. Ipak, one neće pomoći koleginici da poboljša stanje u kom se nalazi. Zaključujemo da društvo u celosti mora da uloži napore i sprovede preventivne mere kako se nasilje ne bi događalo - stoji u saopštenju sindikata.

Video: Snimak sukoba učenika i profesorke nasred časa u školi u Rožajama

(Telegraf.rs/Novosti)

Komentari

  • Grbaca

    Nije u redu da se fizicki obracunava roditelj.Medjutim kada sam god kod deteta pogledala glavicu napipala sam cvorice posle dolaska iz vrtica,naravno to je bilo u Austrija Bec pre dvadeserak godina.Naravno nisu sve vaspitacice iste.

  • Mihajlo

    Sutra ce taj tata da mlati uciteljicu a mali kada poraste ce da mlati tatu... Sve se vraca, sve se placa :)

  • Tara

    Bitangu iza resetaka smestiti.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima