≫ 

Beograđani će u 2020. godinu zakoračiti uz bogat muzički program: Evo ko peva na Trgu Nikole Pašića

Glavni program trajaće dva dana, 30. i 31. decembra

  • 6

Za doček nove 2020. godine ispred Narodne skupštine nastupiće Lepa Brena, Maja Berović, Kiki Lesendrić i Piloti, rečeno je danas na konferenciji u Starom dvoru na kojoj je najavljen program manifestacije Beogradska zima, koja će trajati od 1. decembra do 15. februara.

Kako je rečeno, ispred Doma Narodne skupštine Beograđane i goste srpske prestonice zabavljaće Vuk Mob, Angelina, Gazda Paja, Sara Jo, Mili, Senida, Cobi, Rasta, Em si Stojan i dižej Ðuka.

Nova Godina, Koncert, Sasa Kovacevic Doček Nove godine Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Glavni program trajaće dva dana, 30. i 31. decembra, uz nastup 12 izvođača različitih profila, pa nema sumnje da je muzički repertoar namenjen svačijem ukusu. U prednovogodišnjoj noći za zagrevanje nastupiće muzičke zvezde poput Raste, Cobija, Sare Jo, dok ćemo u 2020. zakoračiti uz Maju Berović, Kikija i Pilote i - Lepu Brenu.

Nema nikakve dileme da će Brena biti glavna zvezda koja bi trebalo da privuče veliki broj gostiju sa prostora eks-Ju, iz Slovenije i Hrvatske, ali i iz Bugarske, Rumunije... Podsećamo, Lepa Brena je pevala i za doček 2016. godine, a tada su joj društvo pravili Stiven Sigal, Željko Joksimović, grupa "Van Gog"...

Beograd se uveliko sprema za najluđu noć, praznično raspoloženje se oseća u vazduhu, a kao i svake prethodne, tako se i za doček 2020. očekuje sjajna i nezaboravna atmosfera.

PONEDELJAK 30. 12.

20.00–20.30 – Vuk Mob

20.30–21.00 - Angelina

21.00–21.30 - Gazda Paja

21.30–22.00 - Sara Jo

22.00–22.30 – Mili

22.30–23.00 – Senidah

23.00–23.45 - Cobi

0.00–1.00 - Rasta

1.00–2.00 - MC Stojan

Izvođači Foto: Skupština grada

Beogradska zima privlači turiste

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da je manifestacija Beogradska zima značajna za grad Beograd iz nekoliko razloga, a pre svega zato što je Beograd grad koji živi od turizma.

Kako je rekao, Beograd će u 2019. imati za više od 10 odsto turista više nego prošle godine.

- Moramo da imamo događaje koji privlače turiste, a jedan od naših najznačajnijih događaja je doček Nove godine odnosno Beogradska zima - rekao je Vesić.

U okviru te manifestacije pripremljen je bogat program za građane i goste srpske prestonice.

- Mi ćemo za ova dva i po meseca, koliko traje Beogradska zima, imati više od 700 sati programa, a prošle godine je bilo oko 500 sati programa - rekao je Vesić i dodao da će se program održavati na 18 lokacija u gradu, a da će osim toga biti organizovani i programi u svakoj prigradskoj opštini.

Ti programi su, dodaje, uglavnom namenjeni deci.

- Beogradska zima je značajna za imidž grada. Mi promociju Beogradske zime vršimo u svim zemljama regiona, kao i u većini evropskih zemalja, a posebno onim zemljama odakle dolaze turisti u Beograd - rekao je Vesić.

Dodao je da tu, pre svega, misli na Tursku, Rusiju i zemlje regiona.

(Telegraf.rs/Tanjug/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA