• 2

700 sati programa na 18 lokacija u gradu: Beogradska zima za imidž grada, građane i goste

Bogat program za građane i goste srpske prestonice

  • 2

Za doček Nove 2020. godine ispred Narodne skupštine nastupiće Lepa Brena, Maja Berović, Kiki Lesendrić i Piloti, rečeno je danas na konferenciji u Starom dvoru na kojoj je najavljen program manifestacije Beogradska zima, koja će trajati od 1. decembra do 15. februara.

Kako je rečeno, ispred Doma Narodne skupštine Beograđane i goste srpske prestonice zabavljaće Vuk Mob, Angelina, Gazda Paja, Sara Jo, Mili, Senida, Cobi, Rasta, Em si Stojan i di-džej Ðuka.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da je manifestacija Beogradska zima značajna za grad Beograd iz nekoliko razloga, a pre svega zato što je Beograd grad koji živi od turizma.

Kako je rekao, Beograd će u 2019. imati za više od 10 odsto turista više nego prošle godine.

- Moramo da imamo događaje koji privlače turiste, a jedan od naših najznačajnijih događaja je doček Nove godine odnosno Beogradska zima - rekao je Vesić.

U okviru te manifestacije pripremljen je bogat program za građane i goste srpske prestonice.

- Mi ćemo za ova dva i po meseca, koliko traje Beogradska zima, imati više od 700 sati programa, a prošle godine je bilo oko 500 sati programa - rekao je Vesić i dodao da će se program održavati na 18 lokacija u gradu, a da će osim toga biti organizovani i programi u svakoj prigradskoj opštini - kazao je on.

Ti programi su, dodaje, uglavnom namenjeni deci.

- Beogradska zima je značajna za imidž grada. Mi promociju Beogradske zime vršimo u svim zemljama regiona, kao i u većini evropskih zemalja, a posebno onim zemljama odakle dolaze turisti u Beograd - rekao je Vesić.

Dodao je da tu, pre svega, misli na Tursku, Rusiju i zemlje regiona.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Komentari

  • Anja

    Pogotovu za turiste iz Turske Senida,Lepa Brena,Maja Berovic.....a mi iz Srbije kuci pored malih ekrana

  • Dado BL

    "Vuk Mob, Angelina, Gazda Paja, Sara Jo, Mili, Senida, Cobi, Rasta, Em si Stojan i di-džej Ðuka".... Pa koje turiste, ova kombinacija je za rasterivanje i ono malo sto dodje, samo da procitas ove nazive "pevaca" najezis se...

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima