• 9

Grad će isplaćivati po 20.000 dinara i za prvo i za drugo dete: Predlog danas pred poslanicima

Beograd je jedna od retkih lokalnih samouprava koja isplaćuje dodatne mere stimulacije nezavisno od prava koje porodilje ostvaruju na nivou republike - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić

  • 9

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će odbornici Skupštine grada danas glasati o predlogu da se povećaju jednokratne naknade koje grad Beograd daje porodiljama.

Vesić je podsetio da je Beograd do sada isplacivao po 10.000 dinara za prvo i drugo dete, a sada će, ističe, isplaćivati po 20.000 dinara i za prvo i za drugo dete.

- Do sada smo isplaćivali za trece dete 30.000 dinara, a sada cemo placati 40.000 dinara. Naknada za blizance ostaje 50.000 dinara odnosno 25.000 dinara po detetu, dok porodilje slabijeg materijalnog stanja dobijaju dodatnih 50.000 dinara - rekao je Vesić za Studio B.

Istakao je da su sve mere kumulativne, odnosno ne iskljucuju jedna drugu.

Goran Vesić, Mladenovac

Foto: Skupština grada

Dodao je da je grad Beograd jedna od retkih lokalnih samouprava koja isplaćuje te dodatne mere stimulacije nezavisno od prava koje porodilje ostvaruju na nivou republike.

Vesić je pojasnio da već šestu godinu Grad Beograd isplaćuje sve obaveze prema porodiljama, kao i druge socijalne prinadležnosti svakog meseca, a da su pre samo šest godina te naknade kasnile i po godinu dana.

- Začuđen sam šti ima opozicinih odbornika koji danas neće doći na sednicu Skupštine grada da glasaju za povećanje jednokratnih naknada porodiljama. Ne znam da li imaju nešto važnije što bi danas trebalo da urade u životu. Neće glasati da porodilje dobiju 10.000 dinara više za svako dete, ali će i danas biti prvi na blagajni da uzmu svojih 10.000 dinara odborničke naknade. Sramota - rekao je Vesić.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • L

    Veatite porodiljama ukradeno..a ti 10.000 uzmite sebi pa zivite od toga!

  • Keli

    Bitno je da ima u Bg mi iz drugih gradova nemora ni da zivimo...

  • dragan

    Jadnooooo

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima