• 1

Sutra je dan osoba sa invaliditetom

Sutra je Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Na osobe sa invaliditetom moramo misliti svakoga dana u godini, a ne samo 3. decembra, kada se obeležava njihov dan

  • 1

JKP „Parking servis“ je beogradsko preduzeće, koje posebnu pažnju poklanja osobama sa invaliditetom i u parking objektima, kojima upravlja, za vozila ove kategorije korisnika obeležava parking mesta po svetskim standardima. Mesta u garažama obeležena su u blizini ulaza i izlaza, liftova i naplatih stanica, kako bi ovim osobama bio olakšan pristup parking mestima, ali i samo plaćanje parkiranja. Takođe, poslovnice Korisničkog servisa „Parking servisa“ imaju pristupne rampe za ulaz i izlaz, pa se u ove objekte može ući i invalidskim kolicima.

JKP Parking Servis

Foto: Telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Invalid

    Svaka čast "Parking servisu" i tržnim centrima koji imaju dosta obeleženih mesta za lica sa invaliditetom, koja na autu imaju nalepnicu za parkiranje na tim mestima. Ali, recimo kod "Tempa" bar pet puta nisam mogao da se parkiram na mesto za invalide, jer se parkirana vozila koja nemaju nalepnicu ili vozila sa nazivima firmi - "službena" a ako im ne daj bože skreneš pažnju, dobiješ takvo psovanje da ne znaš gde se nalaziš. Nekultura i bahatost su naša svakodnevica a nas invalide pored hendikepa koji imamo, prati i hendikep nerazumevanja okoline i predrasude. Molim Boga da se nešto promeni u svesti ljudi.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima