Sutra je dan osoba sa invaliditetom

Sutra je Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Na osobe sa invaliditetom moramo misliti svakoga dana u godini, a ne samo 3. decembra, kada se obeležava njihov dan

  • 1

JKP „Parking servis“ je beogradsko preduzeće, koje posebnu pažnju poklanja osobama sa invaliditetom i u parking objektima, kojima upravlja, za vozila ove kategorije korisnika obeležava parking mesta po svetskim standardima. Mesta u garažama obeležena su u blizini ulaza i izlaza, liftova i naplatih stanica, kako bi ovim osobama bio olakšan pristup parking mestima, ali i samo plaćanje parkiranja. Takođe, poslovnice Korisničkog servisa „Parking servisa“ imaju pristupne rampe za ulaz i izlaz, pa se u ove objekte može ući i invalidskim kolicima.

JKP Parking Servis Foto: Telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Invalid

    2. decembar 2019 | 15:04

    Svaka čast "Parking servisu" i tržnim centrima koji imaju dosta obeleženih mesta za lica sa invaliditetom, koja na autu imaju nalepnicu za parkiranje na tim mestima. Ali, recimo kod "Tempa" bar pet puta nisam mogao da se parkiram na mesto za invalide, jer se parkirana vozila koja nemaju nalepnicu ili vozila sa nazivima firmi - "službena" a ako im ne daj bože skreneš pažnju, dobiješ takvo psovanje da ne znaš gde se nalaziš. Nekultura i bahatost su naša svakodnevica a nas invalide pored hendikepa koji imamo, prati i hendikep nerazumevanja okoline i predrasude. Molim Boga da se nešto promeni u svesti ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA