"Parking servis" apeluje na vozače

Danas je Međunarodni dan osoba sa invaliditetom i tim povodom JKP „Parking servis“ apeluje na vozače da budu obzirniji prema osobama sa invaliditetom i da ne parkiraju na mestima, koja su posebno obeležena za vozila osoba ove kategorije. Putem kampanje i spota „Mislite na nas“, ovo beogradsko komunalno preduzeće skreće pažnju na ovu posebnu kategoriju svojih korisnika

  • 5

Ove godine „Parking servis“ je u brizi o osobama sa invaliditetom otišao i korak dalje. Uvedena je usluga slanja poštom invalidskih parking karata, tj. hologramskih nalepnica za vozila osoba sa invaliditetom, koja se izdaju na godišnjem nivou. To znači da, po dobijanju rešenja od strane Sekretarijata za socijalnu zaštitu, osobe sa invaliditetom više ne moraju da dolaze u poslovnice „Parking servisa“. Ova mala usluga znači puno za osobe koje se otežano kreću i kojima predstavlja napor i sam izlazak iz stana.

„Parking servis“ naročito vodi računa o tome da se, u javnim garažama i na parkiralištima, parking mesta za vozila osoba sa invaliditetom nalaze se u blizini ulaza ili izlaza u objekat, liftova i naplatnih stanica, te na taj način olakšava parkiranje osobama koje se otežano kreću.

JKP Parking Servis Foto: Telegraf.rs

Na parkiralištu „Ada Ciganlija” za ovu kategoriju korisnika parkiranje je besplatno tokom celog dana, dok je na parkiralištu „VMA” besplatno prvih 8 časova parkiranja. Na svim ostalim parking objektima Preduzeća, vlasnicima vozila sa invalidskom nalepnicom, na posebno obeleženim parking mestima omogućeno je 3 sata besplatnog parkiranja.

U zoniranom delu grada za vozila osoba sa invaliditetom obeleženo je preko 500 opštih i blizu 100 posebnih parking mesta, a parkiranje je besplatno i neograničeno.

„Parking servis“ apeluje na vozače da ne parkiraju svoja vozila na posebno obeleženim mestima za osobe sa invaliditetom tokom čitave godine, a ne samo danas, kada se u celom svetu obeležava dan osoba, kojima je naša pažnja i briga preko potrebna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    3. decembar 2019 | 09:23

    Parking servis apeluje? Gle sad to. Ja mislim da Parking servis sa komunalnom kaznenom milicijom i interventnom policijom može da krene u još jedan kazneni pohod i sva vozila odnese paukom. To rade redovno, a sada glume finoću i kulturu da se narod opusti pred sledeću odmazdu. "Samo vi radite svoj posao" reče jednom jedan u Jasenovcu pred smrt.

  • komsija

    3. decembar 2019 | 10:51

    Aj lepo sa komunalcima pa kažnjavajte i stajanje na ulicama i parkiranje na invalidskim mestima kako na javnim parkinzima tako i na parkinzima tržnih centara

  • нс

    3. decembar 2019 | 23:11

    Покраинска болница 250-400м место за паркирање,први ред 7-10 места таксисти.Треба ли шта даље да причамо!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA