≫ 

Novih 60 kamiona za čišćenje snega na ulicama Beograda: Jedan poslat na Kosovo i Metohiju

Vesić je jutros oko pet sati posetio operativni centar JKP "Beograd put" kako bi se uverio kako je prošla njihova prva noć ove zime u kojoj su imali intervenciju

  • 2
Kamion za sneg, grtalica Foto: Facebook/Goran Vesić

Povodom najavljenih snežnih padavina za područje Beograda, preventivno je posuto 100 tona soli, zbog obezbeđivanja bezbednijeg saobraćaja. Takođe, danas je na ulice Beograda izašlo 60 novih kamiona za čišćenje snega.

- Jedan od onih kamiona koje smo ranije koristili, potpuno repariran i sređen, otišao je kao poklon Beograda našim sestrama i braći u Kosovskoj Mitrovici koji nažalost nemaju nijedan kamion za čišćenje snega - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić.

- Ponosan sam jer Beograd pomaže naš narod na Kosovu i Metohiji. Proteklih meseci poslali smo srpskim opština više komunalnih mašina kako bi obezbedili bolju uslugu za građane. Beograd je glavni grad svih Srba ma gde na kugli zemaljskoj živeli i naša obaveza je da pomažemo naš narod. A nema mesta na kugli zemaljskoj gde su Srbi više ugroženi nego na Kosovu i Metohiji - dodao je.

Vesić je jutros oko pet sati posetio operativni centar JKP "Beograd put" kako bi se uverio kako je prošla njihova prva noć ove zime u kojoj su imali intervenciju.

Goran Vesić, posetio operativni centar JKP “Beograd put” Foto: Facebook/Goran Vesić

- Uprkos katastrofalnim najavama, mi nismo ni očekivali puno snega i tako smo se i pripremili. Noćas smo imali generalnu probu funkcionisanja sistema za ozbiljnije padavine koje nas očekuju ove zime. Noćas je sneg, od svega centimetar do dva , pao samo u višim delovima Beograda i to, prema našim i informacijama, u Lipovici, Barajevu, Ripnju, Kumodražu, na Avali - rekao je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😡😡😡

    3. decembar 2019 | 13:11

    Nemojte vise da pisete,beograd ovo beograd ono,diskriminisete nas iz unutrasnjosti Srbije. Sta mi imao od toga sto su oni dobili tolike kamione a mi imamo stare po dvadesetak godina.

  • Meksa

    4. decembar 2019 | 14:54

    Ovaj jedan sto ide na Kosovo I Metohiju ko preko neke stvari E stvarno ste se pretrgli .Beogradjaniiii sto kaze Raka iz roda ☺️☺️☺️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA