• 72

Vesić: Građani mogu da doniraju novac za drveće, stajaće njihovo ime pored

Uskoro aplikacija predviđene za sadnju drveća u Beogradu

  • 72

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da se će uskoro aktivirati aplikacija, koju je Grad Beograd pripremio, i uz pomoć koje će građani moći da vide sve lokacije predviđene za sadnju drveća u glavnom gradu na godišnjem nivou. Grad na taj način želi da pozove donatore i da zajedno sa građanima dostigne zacrtani cilj – da se stepen pošumljenosti Beograda u narednih deset godina podigne sa 15 na 25 odsto, rekao je Vesić.

– Ova vrsta aplikacije dobro funkcioniše u mnogim gradovima Evrope, pa nema razloga da je građani Beograda ne prihvate. Građani će moći da izaberu lokaciju i doniraju novac za sadnju, a pored zasađenog drveta stajaće njihovo ime – pojasnio je Vesić.

Naš glavni grad spada u zelenije prestonice Evrope, ali nismo još time zadovoljni, dodao je on.

– Budućnost je takva da će svi gradovi koji imaju više zelenila i više čiste vode biti napredniji. Svakim pošumljavanjem trasiramo dobru budućnost za naš grad – istakao je danas Vesić, prilikom sadnje 25 platana i javora u naselju Sunčani breg u Rakovici.

On je podsetio na akciju "Drvo generacije", u okviru koje prvaci svih osnovnih škola u Beogradu sade svoje drvo i brinu o njemu. Na taj način, ocenio je Vesić, ne samo da dobijamo više drveća u gradu nego i učimo decu koliko je važno čuvati životnu sredinu.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • meda

    Sve pohvale za aktuelnu vlast

  • meda

    Samo napred,sve pohvale

  • Sonja

    Veoma lepa i pozitivna investicija i verujem da ce zaziveti.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima