• 6

Objavljena odluka o ceni vrtića u Beogradu za narednu godinu

Prema najavama, biće obezbeđen i besplatan boravak za najugroženije

  • 6

Roditelji će i u sledećoj godini plaćati istu cenu za boravak dece u beogradskim predškolskim ustanovama, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– Računica koju su uradile stručne službe Sekretarijata govori da će ekonomska cena vrtića ostati kao i do sada, odnosno da će i u 2020. na uplatnici roditeljima biti 5.590 dinara – rekao je Gak za Večernje novosti.

On je dodao da to podrazumeva i besplatan boravak za one najugroženije, kao i do sada, te da prioritet Grada Beograda u sektoru obrazovanja i dečje zaštite i dalje ostaje nastavak povećanja obuhvata dece predškolskim obrazovanjem za šta je, kako je rekao, neophodno i da cena vrtića roditeljima ostane prihvatljiva.

– Godinu završavamo sa oko 77.000 dece u predškolskom obrazovanju, što je obuhvat od oko 73 odsto. To je za Beograd istorijski uspeh. Nastavljamo sa tim rastom i u 2020. godini – rekao je Gak.

On je zaključio i da Grad Beograd i u 2020. nastavlja sa subvencionisanjem boravka dece u privatnim predškolskim ustanovama.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Rastko

    Jos da doneste odluku o koriscenju vazduha i bog da vas vidi.

  • Rastko

    Ova drzava je LEGALAN reketaski tim za ovo i ono !!!

  • Rastko

    To je odluka za uredjeno drustvo od koga smo mi miljama i miljama daleko a da je iole doneta u skladu sa realnom situacijom u drzavi PRVO bi se sva deca primala u vrtic a zatim bi se roditeljima trazili dokazi o imovnom stanju i proseku plata i utvrdjivalo ko ce koliko da placa ali oduvek LUDOJ administraciji ovakva odluka je i normalna i uobicajena i narocito draga jer je pravno obavezujuca za nas takodje oduvek poslusne TUPSANE .

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima