• 3

Ponovo radi „Ruski car“

Beogradjani svih generacija obeležili povratak simbola prestonice

  • 3

Čuveni restoran „Ruski car“ svečano je otvoren danas u prisustvu poznatih Beogradjana svih generacija. Jedan od najstarijih simbola glavnog grada nakon nekoliko meseci renoviranja ponovo će biti mesto okupljanja, druženja i zabave.

Otvaranje Ruski Car

Foto: Vladimir Miloradović

Otvaranju su prisustvovali znameniti Beograđani koji su svojim radom i životom obeležili decenije - Tamara Bakić, Lokica Stefanović, Neven Bošković, kao i poznati stanovnici grada mlađe generacije Danijela Dimitrovska, blogerka Dunja Jovanić, Lav Pajkić i drugi.

Otvaranje Ruski Car

Foto: Vladimir Miloradović

Ugostiteljski objekat „Ruski car“ nalazi se u srcu prestonice u zgradi sagrađenoj između 1922. i 1926. godine koja predstavlja spomenik kulture od velikog značaja. U međuratnom periodu restoran je važio za otmeni beogradski lokal u kome su se okupljali predstavnici građanskog društva i intelektualna elita.

Otvaranje Ruski Car

Foto: Vladimir Miloradović

Originalni enterijer promenjen je prilikom rekonstrukcije početkom šezdesetih godina 20.veka kada je u ovom prostoru otvoren prvi restoran sa samousluživanjem "Zagreb".

Otvaranje Ruski Car

Foto: Vladimir Miloradović

Gosti "Ruskog cara" tokom decenija bili su znameniti pisci, umetnici, glumci, kompozitori, vojni i politički lideri, a omiljeno mesto ponovo otvara svoja vrata za sve one koji žele da osete pravi duh Beograda!

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima