"Radovi idu brže od očekivanog": Vučić najavio završetak izgradnje KCS do avgusta 2021.

Predsednik je najavio i da će država uložiti novac u domove zdravlja i ambulante širom Srbije, kako bi građani iz unutrašnjosti imali najbolju zdravstvenu zaštitu i kako ne bi morali da putuju u velike gradove

  • 2

Radovi na izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije u Beogradu idu brže od očekivanog i sigurni smo da će biti gotovi do avgusta 2021. godine, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nakon svečenosti povodom uručenja ugovora o zaposlenju najboljim učenicima i studentima medicinskih fakulteta, Vučić je izrazio nadu da će do kraja januara sledeće godine početi rušenje, kako kaze, najlošijeg infrastruktnurnog objekta u našem zdravstvu, a to je zgrada Infektivne klinike u Beogradu i početi izradnja nove.

Predsednik je najavio i da će država uložiti novac u domove zdravlja i ambulante širom Srbije, kako bi građani iz unutrašnjosti imali najbolju zdravstvenu zaštitu i kako ne bi morali da putuju u velike gradove.

Aleksandar Vucic - Promenili smo stanje u zdravstvenom sistemu Srbije - Aleksandar Vučić - Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Promenili smo stanje u zdravstvenom sistemu Srbije, nekada na evropskim listama nisu hteli ni da mere stanje srpskog zdravstva, a danas smo ispred sedam ili osam država članica Evropske unije u toj oblasti. To je zato što ulažemo mnogo novca, jer želimo najbolje rezultate, a to možemo učiniti ako angažujemo najbolje mlade lekare - podvukao je Vučić.

Ukazao je da je plata medicinskih sestara danas za 38 odsto veća nego što je bila pre 2014. godine, ali, kako kaže predsednik, nije zadovoljan tim rezultatom, jer - mora biti veća.

- Potrebno je da nastavimo da povećavamo plate, ali i da zahtevamo još veću disciplinu i odgovornost - zaključio je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lemi

    20. decembar 2019 | 18:42

    U bre, sve pre roka... sta je sa novom godinom, da nas ne iznenadi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA