Sve više žutih traka uvodi se u Beogradu: Ovo su "sveže ofarbane"

Jedna od ulica koja do sada nije imala žutu traku je Omladinskih brigada

  • 20

Kako bi se obezbedio bolji protok vozila, od petka su u gradu uvedene žute trake na četiri nove lokacije. Žutom bojom, sada je obeležena tramvajska baštica na raskrsnici Milentija Popovića i Bulevara Mihajla Pupina, čime će se obezbediti bolji protok vozila javnog prevoza. Ovde su postavljene i oznake "bus" i "taksi" kako bi je koristili samo oni koji na to imaju pravo.

Žutom trakom obeležena je i Ulica omladinskih brigada u oba smera, na delu od kružnog toka kod Opštine Novi Beograd do Ulice Jurija Gagarina. I tramvajske baštice u Bulevaru oslobođenja obeležene su u petak žutom bojom, na delu od Veterinarskog fakulteta do kružnog toka na Slaviji.

- Žuta traka biće obeležena i duž tramvajske baštice u Bulevaru kralja Aleksandra, na delu od raskrsnice sa Mite Ružića u smeru ka gradu. Brza traka biće uvedena i u Bulevaru vojvode Mišića, od Radničke ulice do "Tempa", ali će tu važiti samo u špicu, tačnije od 7 do 9 i od 15 do 18 časova. Žuta traka sada postoji od Gazele do Mosta na Adi, a sada će ovako produžena do "Tempa" omogućiti brži protok vozila javnog prevoza. Do 31. decembra biće uvedene žute trake u Ulici Jurija Gagarina, od Omladinskih brigada do Mosta na Adi, kako bi se ubrzale linije 85, 89 i 95 - najavio je Vesić.

Prema njegovim rečima, biće obeležena i žuta traka u Ilije Garašanina od Majora Ilića do Takovske. Do kraja januara u žuto će biti ofarbana i Višnjička ulica, od Vuka Vrčevića do Rospi ćuprije.

Vozači bi posebno trebalo da obrate pažnju na novi režim saobraćaja u Ulici Jaše Prodanovića. Naime, biće zabranjeno skretanje levo iz Cvijićeve u Jaše Prodanovića. I dok nadležni navode da će se ovim omogućiti lakše uključenje trolejbusa u Takovsku, sugrađani negoduju što će morati da voze pravo sve do raskrsnice sa Takovskom jer se tu pravi veći "saobraćajni čep".

- Do kraja januara biće izmenjen režim saobraćaja na raskrsnici Ilije Garašanina, Takovske i Svetogorske. Biće uvedena zabrana skretanja levo za vozila iz Ulice Ilije Garašanina u Takovsku ulicu. Horizontalnom i vertikalnom signalizacija, biće zabranjeno blokiranja raskrsnica Mihajla Pupina sa Milentija Popovića i Bulevarom Nikole Tesle - napomenuo je Vesić.

Uskoro autobuska traka i na auto-putu?

Čelnici grada uputili su u petak pismo "Putevima Srbije" u kojem traže da deo autoputa kroz Beograd bude proglašen gradskom saobraćajnicom, što će omogućiti da dosadašnja zaustavna traka takođe postane žuta traka! Ovo je otkrio zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    21. decembar 2019 | 08:45

    Tako je samo neka se žuti ,vreme je da se uvede red za ove divljake na putevima!

  • SoferKa

    21. decembar 2019 | 07:54

    Kakva zuta traka na auto putu, Vesicu! Jesi li se ti ikada vozio u spicu auto putem! I ovako je haos, zamisli jos po kednu traku manje ... svasta ljudima pada na pamet.

  • Marina

    21. decembar 2019 | 09:42

    Odlicno. Ja vozim kola, retko ulazim u prevoz. Ali opet mislim da ne mogu ja jedna u kolima biti vaznija od 50 ljudi u autobusu. Zato, neka tih traka, jer znam i kako je kad se prevoz ceka citav sat i kad stoji zaglavljen a i ja stòjim. Sad kad vozim meni je udobno, toplo ili prijatno, kako mi se hoce, slusam muziku, mogu da zapalim cigaretu i stvarno mi nije tesko da sacekam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA