Otvoren Trg bajki u Lazarevcu, raznovrsan program do kraja godine

"U ovo vreme društvenih mreža deca ipak zele da slušaju bajke"

  • 0
Goran Vesić, beogradska zima Foto: Grad Beograd

U okviru manifestacije "Beogradska zima", večeras je u Lazarevcu otvoren Trg bajki gde će najmlađi stanovnici te beogradske opštine do 30. decembra imati priliku da uživaju u raznovrsnom programu.

Trg bajki je na platou ispred Rudarske česme otvorio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je rekao da su u okviru "Beogradske zime" organizovani događaji na više od 130 lokacija u gradu.

Goran Vesić, beogradska zima Foto: Grad Beograd

- Posebno sam ponosan na to što smo ove godine tom manifestacijom obuhvatili apsolutno sve opštine, uključujući i prigradske. To je važno zato što Grad Beograd treba podjednako da se odnosi prema svim svojim građanima jer svi građani treba da uživaju u istim pogodnostima - rekao je Vesić.

Naveo je da je za najmlađe na Trgu bajki u Lazarevcu organizovan bogat program u okviru koga će imati priliku i da slušaju bajke, te podsetio da se Trg bajki već nekoliko godina održava ispred gradske opštine Zvezdara, što je slučaj i ove godine.

Goran Vesić, beogradska zima Foto: Grad Beograd

Istakao je da se ta manifestacija pokazala kao veoma uspešna i da u ovo vreme društvenih mreža deca ipak zele da slušaju bajke.

Vesić je naveo da je Grad Beograd, povodom predstojećih praznika, za Lazarevac obezbedio svetleći tunel i dodao da će sledeće godine biti obezbeđeno više novca za novogodišnju rasvetu i dodatne rekvizite, jer deca Beograda, bez obzira u kom delu grada žive, treba da uživaju u Novoj godini.

- Deca će uživati, a obećavam da ćemo od sledeće godine ovaj program učiniti boljim i raznovrsnijim, a verovatno i dužim - dodao je Vesić.

Članica opštinskog veća Lazarevca Gordana Stević je izrazila zadovoljstvo što je u toj opštini otvoren Trg bajki.

- Pozivam sve građane Lazarevca da u narednih deset dana dovedu ovde svoju decu da gledaju predstave, performanse, ples zle veštice i vile... da uživaju jer su narednih deset dana pravi uvod u prazničnu čaroliju koja je pred nama - navela je Stevićeva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA