Ivan Stanković počasni ambasador Ekonomskog fakulteta

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Branislav Boričić danas je uspešnog alumnistu Ivana Stankovića proglasio počasnim ambasadorom fakulteta i zahvalio mu se na kontinuiranoj podršci u promociji i predstavljanju ove visokoškolske institucije u stručnoj javnosti

  • 0
Ivan Stanković počasni ambasador Ekonomskog fakulteta Foto: Kosta Martinović

- Sa velikom radošću uručujem zahvalnicu za bezrezervnu podršku fakultetu jednom od naših najistaknutijih preduzetnika iz oblasti marketinga. Ivan Stanković je jedan od onih ljudi koji su kreirali nezaboravne reklame i marketinške kampanje koje svi pamtimo, kojima je oblikovao marketing scenu u Srbiji. Pri tome je uvek sa ponosom isticao da je svoja prva znanja stekao na Ekonomskom fakultetu. Nadam se da će mladima nastaviti da prenosi svoje bogato znanje i iskustvo i da će u ovoj novoj ulozi, biti još češći gost svog matičnog fakulteta - izjavio je dekan Boričić uručujući plaketu.

Danas predsednik i vlasnik marketing agencije Communis DDB i profesor na Fakultetu dramskih umetnosti, Ivan Stanković završio je Ekonomski fakultet 1978. godine. Karijeru je počeo u marketingu, nakon čega je, zajedno sa pokojnim Draganom Sakanom,  osnovao prvu multinacionalnu reklamnu agenciju u bivšoj Jugoslaviji Saatchi & Saatchi. Dobitnik je brojnih priznanja, između ostalih i nagrade za životno delo Udruženja ekonomskih propagandista Srbije. Autor je knjige “Kakodalogija”.

- Velika je čast za jednog studenta dobiti titulu ambasadora fakulteta. Iako nisam bio najbolji student,  meni je Ekonomski fakultet dao veliku i sjajnu osnovu da u životu nađem ono što me interesuje, ispunjava i uzbuđuje i nakon četrdeset godine karijere. I na tome sam beskrajno zahvalan - izjavio je Stanković ovom prilikom.

EKOF ambasadori su istaknuti alumnisti, ali i sadašnji studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji na najbolji način promovišu fakultet i predstavljaju uspešne pojedince u sferi ekonomije i biznisa i van nje. Pored Ivana Stankovića, u narednom periodu planirano je imenovanje novih EKOF ambasadora i to iz redova uspešnih analitičara, naučnika, preduzetnika, političara, umetnika...

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA