Obnovljen park sa dečjim igralištem u naselju Stara Rakovica

Igralište ima gumenu podlogu, rekvizite koji su prilagođeni deci, klupe...

  • 1
Goran Vesic u Rakovici Foto: Skupstina Grada

U beogradskom naselju Stara Rakovica, u ulici Mile Dimić, danas je otvoren obnovljen park sa dečjim igralištem, a radovi su koštali više od šest miliona dinara.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je rekao da u okolini tog parka živi oko 10.000 građana i da je igralište urađeno onako kako se rade sva igrališta u Beogradu, odnosno po svim svetskim standardima.

Dodao je da igralište ima gumenu podlogu, rekvizite koji su prilagođeni deci, klupe...

- Veoma sam zadovoljan što smo pred Novu godinu uspeli da obradujemo žitelje ovog dela grada i na taj način pokazali da gradska vlast vodi računa o tome da prestonica bude prijemčivija za ljude - rekao je Vesić.

Goran Vesic u Rakovici - Veoma sam zadovoljan što smo pred Novu godinu uspeli da obradujemo žitelje ovog dela grada - Goran Vesić - Foto: Skupstina Grada

On je naveo da ovaj, ali i svi drugi parkovi koje je uredila sadašnja vlast, na najbolji način pokazuju šta je suština politike Grada Beograda.

- Naša osnovna politika je da Beograd postane grad za ljude, a to znači da ljudi tamo gde žive, na 100, 200 ili 500 metara treba da imaju uređeno igralište za decu, prostor za odmor, biciklističku stazu, dobar javni prevoz, uređene ulaze... - rekao je Vesić.

To znači da je grad human i da je prilagođen ljudima koji u njemu žive, podvukao je on.

- Zato je naša najvažnija politika, bez obzira na sve velike infrastrukturne projekte, koji su takođe važni, da ovaj grad postane human - istakao je Vesić.

Goran Vesic u Rakovici Park u ulici Mile Dimić sastoji se iz dva dela, sa prostorom za dečju igru i zabavu u prirodi, sa bezbednim podlogama, penjalicom, klackalicom, ljuljaškom, ali i prostorom za starije sugrađane, ljubitelje šaha i klupama za odmor - Foto: Skupstina Grada

On je naveo da park ne bi bio obnovljen da građani to nisu inicirali, a opština Rakovica podržala.

Park u ulici Mile Dimić sastoji se iz dva dela, sa prostorom za dečju igru i zabavu u prirodi, sa bezbednim podlogama, penjalicom, klackalicom, ljuljaškom, ali i prostorom za starije sugrađane, ljubitelje šaha i klupama za odmor.

Na tom prostoru postavljena je nova rasveta i izgrađeno novo stepenište sa rukohvatima i stazama i obnovljenim prilazima zgradama koje se nalaze u neposrednoj blizini parka.

Za mališane je, povodom otvaranja parka, organizovana zabava u kojoj su, uz novogodišnje pesmice, učestvovali i kostimirani junaci popularnih animiranih filmova.

Zajedno sa Deda Mrazom, zamenik gradonačelnika, predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić i državni sekretar u MUP-u Milosav Miličković najmlađima su delili novogodišnje paketiće.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • febo

    26. decembar 2019 | 16:32

    Pa mogli ste I par sliku novog parka da postavite,da vidimo kako je uradjeno I kako izgleda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA