• 17

Vesić: Do kraja 2019. prosečna plata u Beogradu oko 600 evra

On je na sednici gradskog parlamenta rekao da je u Beogradu 31. oktobra ove godine bilo nezaposleno 7,7 odsto građana što je nešto manje od 68.000 ljudi, dok je 2012. bilo nezaposleno 25 odsto građana

  • 17

U Beogradu će prosečna plata na kraju ove godine biti oko 600 evra što je više od republičkog proseka, a 2012. godine prosečna plara u glavnom gradu bila je 465 evra, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je na sednici gradskog parlamenta rekao da je u Beogradu 31. oktobra ove godine bilo nezaposleno 7,7 odsto građana što je nešto manje od 68.000 ljudi, dok je 2012. bilo nezaposleno 25 odsto građana.

- To govori o tome da se odgovorno odnosimo i stvaramo nova radna mesta, a nova radna mesta znače više novca u gradskom budžetu, u penzionom fondu, više novca za sve one potrebe koje država treba da finansira, a koje se inače finansiraju iz doprinosa zaposlenih - rekao je Vesić.

On je naveo da je danas zaposlenima u Upravi grada Beograda isplaćena solidarna pomoć od 41.800 dinara, a prvi put je isplaćena socijalna pomoć od 20.000 dinara svim zaposlenima u socijalnim ustanovama i ustanovama kulture.

Finansijsku pomoć, dodao je, dobili su i zaposleni u predškolskim ustanovama i javnim preduzećima.

- Konačno grad ima para da izdvoji dodatne prihode za svoje zaposlene, na šta smo vrlo ponosni - rekao je Vesić.

Najavio je da će od Vlade Srbije Grad tražiti da se omogući zapošljavanje 300 ljudi u Gradskoj upravi, a reč je o ljudima koji i po deset godina rade po osnovu ugovora o delu.

Osim toga, najavio je da će se ove godine početi i sa gradnjom stanova za zaposlene po ceni kvadrata od 600 do 650 evra, a krediti će biti povoljni sa niskom kamatom, bez učešća.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loko

    Vesić, umislio da je Deda mraz! 😂😂😂😂

  • RICINUS

    Ajde

  • Perko

    A kada cu ja dobiti I ove do sada koje mi duguju 20 u drzavnoj fuul protect

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima