• 2

Savremena zelena tržnica: Svečano otvorena Palilulska pijaca

Prema Vesićevim rečima, Palilulska pijaca sada predstavlja koncept po kome će se pratiti izgled svih ostalih pijaca u gradu

  • 2

Danas je zvanično otvorena Palilulska pijaca, u čiju je izgradnju uloženo oko 1,5 milijardi dinara, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da je Beograd dobio najmoderniju tržnicu u jugoistočnoj Evropi.

Prema Vesićevim rečima, Palilulska pijaca sada predstavlja koncept po kome će se pratiti izgled svih ostalih pijaca u gradu.

Goran Vesić

Foto: Beoinfo

- Da bi izdržale koncept supermarketa, pijace moraju da imaju ponudu koja je veća od prodaje voća i povrća, a upravo ovde sve to imamo - rekao je Vesić.

Izgled pijace, koja je otvorena skoro dve godine od početka radova, pobedio je na konkursu održanom pre četiri godine, istakao je Vesić i dodao da je za njega zadužen mladi arhitektonski tim iz Beograda, koji je radio po uzoru na tržnicu u Barseloni.

Goran Vesić

- Ovaj projekat je bio potreban gradu i ovo je evropski Beograd - poručio je Vesić - Foto: Beoinfo

- Ovaj projekat je bio potreban gradu i ovo je evropski Beograd - poručio je Vesić i dodao da se očekuje rekonstrukcija i Kalenić, Bajlonijeve i Vidikovačke pijace.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić poručio je da se Beograd menja na bolje i da građani mogu da osete te promene.

- Ovo je za mene istorijski dan. Od rugla koji je postojao, danas imate jednu od najmodernijih pijaca u ovom delu Evrope, koja čini krunu mog mandata - istakao je Jovičić.

Goran Vesić

Novootvoreni objekat se prostire na 12.689 kvadrata, a investicija je koštala oko 1,5 milijardi dinara - Foto: Beoinfo

Novootvoreni objekat se prostire na 12.689 kvadrata, a investicija je koštala oko 1,5 milijardi dinara.

Palilulska pijaca se prostire na četiri nivoa, dok parking obuhvata dva nivoa sa 80 parking mesta.

Goran Vesić

Na pijaci ima 50 tezgi za voće i povrće, 36 rashladnih vitrina, 72 modularnih objekata za prodaju mešovite robe - Foto: Beoinfo

Na pijaci ima 50 tezgi za voće i povrće, 36 rashladnih vitrina, 72 modularnih objekata za prodaju mešovite robe.

U njenom sklopu nalazi se i veliki supermarket, a prvenstvo kupovine zakupa imali su nekadašnji zakupci.

Goran Vesić

Otvaranje pijace - Foto: Beoinfo

Od novembra 2017. godine njihovo radno mesto bio je plato ispred Pete beogradske gimnazije.

Svečanom otvaranju Palilulske pijace prisustvovali su i direktor JKP "Gradske pijace" Bojan Bajagić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić, kao i brojni posetioci.

Palilulska pijaca će imati radno vreme od sedam do 21 čas, a 31. decembra radiće do 18 sati. Zatvorena će biti 1. i 2. januara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    Ovako treba organizovati i urediti sve nase pijace. Svaka cast! A dok se to ne desi treba biti vise tolerantan za parkiranje i dostavu oko pijaca koje nemaju ovako uređen parking!

  • duci

    Lepo.....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima