• 2

Poznata konačna cena radova na Trgu republike

Direkcija ima validne bankarske garancije za garantni period i sve što bude trebalo da se popravi naredne tri godine će se vršiti se o trošku izvođača - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić

  • 2

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da konačna cena za izvođenje radova na Trgu republike iznosi nešto manje od 6,4 miliona evra, što je skoro duplo manje od 12 miliona evra, o kojima su pričali pojedini predstavnici opozicije.

- Radovi na Trgu republike koštali su 744.427.624,47 dinara ili nešto manje od 6,4 miliona evra. To je za skoro 24 miliona dinara manje nego što je bio osnovni, već potpisan ugovor, sa kompanijom Štrabag - rekao je Vesić za Studio B.

Dodao je da je kompanija Štrabag potpisala ugovor sa JP Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda na iznos od 768.262.900,91 dinara, a da je utvrđeno da je kompanija, kada se uzmu u obzir svi viškovi i svi manjkovi radova, izvela radove za 739.880.727,09 dinara.

- Tokom radova utvrđeno je da je neophodno uraditi sanaciju i restauraciju kandelabra oko spomenika knezu Mihajlu Obrenoviću u vrednosti od 4.546.897,30 dinara što nije bilo predviđeno projektom, a što je odobrila Uprava za javne nabavke Srbije da se direktno ugovori sa izvođačem, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. Poziv na direktno ugovoranje biće objavljen narednih dana ali vrednost tih radova već je uračunata u troškove. I ove dodatne radove uračunali smo u troškove, odnosno u viškove radova tako da je konačna vrednost svih radova, osnovnih, viškova, manjkova i nepredviđenih radova 744.427.624,47 dinara. Ta cena je za skoro 24 miliona dinara manja od osnovne vrednosti ugovora, kao što sam i obećao u novembru - objasnio je Vesić.

Dodao je da od trenutka kada je napravljen konačni obračun počinje da teče garantni rok od tri godine u kojem svaka se svaka eventualna popravka vrši na trošak izvođača.

- Direkcija ima validne bankarske garancije za garantni period i šta god bude trebalo da se popravi naredne tri godine vršiće se o trošku izvođača. Tako se radi odgovorno i u interesu grada Beograda - ocenio je Vesić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • JS

    A kad skinu sve do proleca, bice kuku, treva jos para. Izvrnite gradjani djepove.

  • E...

    Ma da...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima