• 7

Kinezi i pekari još se nisu navikli na nove kese, ali pijačari su spremni dočekali 1. januar

Svi veći trgovinski lanci nude male i velike biorazgradive kese,

  • 7

Beogradski prodavci su spremni dočekali zabranu plastičnih kesa koja važi od 1. januara, pa većina kupcima nudi papirne i biorazgradive opcije.

Međutim, pojedine pekare i kineske prodavnice i dalje koriste obične plastične kese.

Na pijacama su se svi dobro opremili i nude čak tri veličine biorazgradivih kesa, a cena im se kreće od pet do 25 dinara.

- Morali smo svi da nabavimo biorazgradive kese, pošto ne želimo nikakve probleme, a nije to nama neki trošak. Svaka biorazgradiva kesa ima pečat, to se može lako proveriti i tako možete da budete sigurni da ne lažemo. Papirne kese nam bar na pijaci nisu praktične, pa ih zato ne nabavljamo, ne može da se spakuje kilo jabuka u to, ali i dosta ljudi dolazi s platnenim cegerima - rekao je jedan prodavac na pijaci Bajloni.

Svi veći trgovinski lanci nude male i velike biorazgradive kese, čija cena se kreće od devet do 20 dinara, ali i cegere za dugoročnu upotrebu. Lokalne prodavnice takođe kupcima nude obične biorazgradive, ili ojačane, a cena im je 15 dinara. Većina knjižara u gradu od 1. januara koristi samo papirne kese.

Međutim, kod Kineza plastične kese se i dalje koriste, a u pekarama u centru grada je šarenoliko - neke još daju plastične kese pravdajući se da im nove nisu stigle, dok su se drugi pripremili, pa imaju u ponudi i biorazgradive i papirne kese.

(Telegraf.rs/Kurir.rs)

Komentari

  • Раднаскела

    Кесе су само један део проблема. Хитно треба наћи алтернативу за све пластичне производе, иначе никада више не очистисмо планету.

  • Ujka Zitko PFK

    🖐🖐✈✈🇩🇪🇩🇪 Kad je draga da odlazim cula... zbogom prvi ne rodjeni sine...🤣🤣🤣🤣

  • LEKCIJA

    Pale su brzo sve zablude oko biorazgradivih kesa. Na RTS jedan stručnjak je lepo kazao da su to u suštini to pvc kese sa dodatkok biorazgradivih vetzivnig sredstava, tako da i te kese imaju mase mikronerazgradivih pvc čestica. Poenta je da se neko dobro uklikerio oko nabavke i distribucije kesa, i omastio brkove!!! "NEŠTO JE TRULO U DRŽAVI DANSKOJ" (SRBIJI)!!! ŠTA TO PADA PADA VLADA!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima