• 6

Grad Beograd kupio novih 25 cisterni za pranje ulica

Direktor JKP "Gradska čistoća" Marko Popadić rekao je da je danas veliki dan za to preduzeće koje svoj posao obavlja na teritoriji 10 beogradskih opština

  • 6

Grad Beograd kupio je novih 25 kamiona cisterni za pranje ulica, pa će ih sada u pogonu biti 50, što će omogućiti mnogo efikasnije čišćenje i pranje ulica, rečeno je danas na predstavljanju ovih vozila ispred Starog dvora.

- Imaćemo i mnogo veći broj ulica koji ćemo obuhvatiti pranjem, a već se polako približavamo evropskim standardima kada je u pitanju broj kamiona na broj kilometara ulica - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je istakao da je u Beogradu trenutno 150 kamiona koji odnose smeće i da je kupljeno 30 novih, od kojih je pet već stiglo prošle godine, a do februara treba da stigne još 25.

- Što znači da ćemo ih imati 180 smećara i povećaćemo broj kamiona koji odnose smeće za petinu i tako ćemo povećati produktivnost - rekao je Vesić.

Goran Vesić

- Imaćemo i mnogo veći broj ulica koji ćemo obuhvatiti pranjem - rekao je Vesić - Foto: Beoinfo

On je dodao da je prosečna plata u preduzeću Gradska čistoća 60.000 dinara, odnosno da oni koji rade na ulici zarađuju prosečno 55.000 dinara a vozačima je prosek 65.000 dinara.

- Oni koji rade više može više i da zaradi pa smo tako imali u decembru mesecu čoveka koji čisti ulicu koji je imao platu skoro 85.000 dinara - rekao Vesić.

Ističe da se vodi računa o standardu zaposlenih i da je za gradsku vlast važno da zaposleni u gradskoj upravi i gradskim preduzećima imaju standar dostojan čoveka.

U Gradskoj čistoći je u poslednjih šest meseci plata povećana za 55 evra, isplaćuju se solidarna pomoć i regres, dodao je zamenik gradonačelnika.

Goran Vesić

U Gradskoj čistoći je u poslednjih šest meseci plata povećana za 55 evra, isplaćuju se solidarna pomoć i regres, dodao je zamenik gradonačelnika Beograda - Foto: Beoinfo

Doprinos uslovima života zaposlenih je i poboljšanja rada, ocenio je oni i dodao da se i zato kupuju novi kamioni, obezbeđuju HTZ sredstva, a biće i novih uniformi za čistače ulica.

- Trudimo se da na svaki način pokažemo poštovanje prema tim ljudima koji rade veliki posao - rekao je Vesić.

Direktor JKP "Gradska čistoća" Marko Popadić rekao je da je danas veliki dan za to preduzeće koje svoj posao obavlja na teritoriji 10 beogradskih opština.

- Zahvaljujući gradu Beogradu duplirali smo broj naših cisterni, pa možemo očekivati da naš grad zahvaljujući ovoj investiciji bude još čistiji i još uređeniji - rekao je Popadić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • PECA

    Grad Beograd kupio cisterne od para nas obveznika. Treba ulice da budu oprane i čiste, ali ne prečišćenom i prerađenom vodom iz gradskog vodovoda. Preveliki je to luksuz za nas, bez obzira što ležimo na dve velike reke. Da li ste razmišljali o tome da krenete u pranje ulica tehničkom vodom? Dok u nekim delovima planete ljudi umiru zbog nedostatka pijeće, kod nas se tom istom vodom za piće peru ulice, wc šolje, automobili, zalivaju bašte.....

  • Peki

    Široko

  • Ja

    I to je mala plata al duplo veća od srpskog vojnika e moj vulinu

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima