Đilas: Ne vršim pritisak na revizore

Gradonačelnik Beograda da njegove kritike na račun izveštaja DRI ne predstavljaju pritisak na to nezavisno telo

  • 0

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas veruje da je bio u pravu kada je upitanju izveštaj DRI o reviziji završnog računa gradskog budžeta za 2010. On je dodao da njegove kritike na račun tog dokumenta ne predstavljaju pritisak na to nezavisno telo.

 

Đilas je naglasio da bi pritisaka na tu instituciju bilo kada bi on, preko političkog položaja, sprečavao da revizor posle 90 dana dalje preduzima mere za koje smatra da treba da preduzme.

 

Gradonačelnik je dodao da nikakav problem neće imati sa eventualnom odlukom suda, jer svi koji imaju javnu funkciju treba da snose svaku moguću odgovornost za ono što rade.

 

- Sve je otvoreno, sve je javno, za sve postoji odgovornost. DRI je strašno važna institucija za ovu zemlju, jer su oni ti koji treba da nam pomognu da sutra budemo bolji. Smatramo da smo u jednom delu u pravu i da za to treba da se borimo u skladu sa zakonom - rekao je Đilas.

 

Ukoliko se ispostavi da Grad Beograd pogrešio, gradonačelnik kaže da je spreman da se izvini.

 

(Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA