≫ 

Vozači, oprez: Ubrzo kamere počinju da snimaju žute trake, evo gde je sve obojen kolovoz ovom bojom

Svi koji budu vozili žutom trakom biće kažnjavani sa 5.000 dinara, kazna će im stizati poštom

  • 0

Od kraja decembra žute trake pojavljuju se u celom Beogradu, a na deonicama koje su "požutele" kamere su već postavljene, pa bi krajem januara trebalo da počne da funkcioniše sistem video-nadzora. Tako će bahatim vozačima koji voze žutom trakom poštom stizati kazne, u iznosu od 5.000 dinara, prema važećim propisima.

Dok se trake boje u žuto, Sekretarijat za javni prevoz prekjuče je objavio javnu nabavku za "Izradu projekta žutih traka i izdvojenih nezavisnih trasa linija".

U dokumentu se navodi da su, zbog zastoja, brzine u javnom prevozu relativno male i iznose oko 13 kilometara na sat. Zato bi projektom trebalo definisati kriterijume za uvođenje žutih traka, predlog proširenja žutih traka, odnosno definisanje ulica i deonica za uvođenje novih žutih traka i nezavisnih trasa, kao i način monitoringa i kontrole.

Žuta traka sada se nalazi duž Bulevara Jurija Gagarina, od Otvorenog tržnog centra ka Bloku 70, što je odmah ubrzalo linije 89 i 95.

Kamera, Snimanje, Saobraćajne, Bezbednosne, Video kamere na Brankovom mostu

Foto: Telegraf

Žutom bojom obeležen je deo i u Omladinskih brigada, od Jurija Gagarina do opštine Novi Beograd, pa sada linije 67, 68, 73, 76, 94 idu brže, a na raskrsnicama imaju prvenstvo pri uključenju. I tramvajske baštice duž Milentija Popovića su žute trake, od Bloka 21 do Bloka 23.

I Sarajevska ulica dobila je žutu traku u smeru ka centru, odnosno od Višegradske do Balkanske, kojom sa obraćaju autobusi 52, 53, 56, 56L, i drugi do Zelenog venca. Ipak, ovde je ona vremenski ograničena, odnosno važi samo od 7 do 9 sati i od 14 do 18 sati.

Krajem decembra, uvedene su žute trake na raskrsnici Ulice Milentija Popovića i Bulevara Mihajla Pupina, i u Bulevaru oslobođenja od Veterinarskog fakulteta do kružnog toka na Slaviji.

Do kraja meseca, žuta traka će biti uvedena u Bulevaru vojvode Mišića, od Radničke ulice do "Tempa", ali će važiti samo "u špicu" - od 7 do 9, i od 15 do 18 sati.

Žuta traka biće uvedena i u Ilije Garašanina od Majora Ilića do Takovske, što će ubrzati linije 65 i 77. Najavljeno je i farbanje kolovoza u žuto u Višnjičkoj ulici, od Vuka Vrčevića do Rospi ćuprije.

Pre nego što se počelo sa iscrtavanjem novih traka, u Beogradu je na mreži bilo 29 saobraćajnica sa obeleženim žutim trakama koje su rezervisane za sistem gradskog prevoza tokom čitavog dana. Na sedam ulica bio je uspostavljen režim funkcionisanja sa vremenskim ograničenjem. Ipak, podatke koliko sada ima žutih traka nismo dobili od Sekretarijata za saobraćaj.

(Telegraf.rs / Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA