Prevoznici "pali" na testu: Kontrola pronašla nepravilnosti u 109 vozila gradskog prevoza

Sekretarijat za javni prevoz na jesen prošle godine najavio je da će i u zimskom periodu vršiti kontrolu rada prevoznika

  • 6

Sekretarijat za javni prevoz prekontrolisao je prethodnih dana 256 vozila, na oko 43 gradske linije, i utvrdio da su u 109 vozila postojale nepravilnosti u radu.

Utvrđeno je da 58 vozača nije nosilo uniforme, dok je na nekim vozilima bilo razbijeno vetrobransko staklo ili pokidana sedišta, kaže za Tanjug gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

- U manjem broju vozila grejanje nije radilo i time smo zadovoljni, jer smo se plašili kakav će biti rezultat u tom pogledu, pošto nam je važno da vozila javnog prevoza budu zagrejana u zimskom periodu - rekao je Vasiljević.

On je dodao da su u pojedinim vozilima bili neispravni displeji. Kontrolom, koja je trajala pet dana, bio je obuhvaćen 21 prevoznik.

Goran Vesic, kontrola prevoznika Foto: Skupstina grada

Vasiljević je precizirao da je za utvrđene nepravilnosti previđeno oko 2,18 miliona dinara ugovornih kazni, odnosno, po svakoj utvrđenoj nepravilnosti ugovorom sa prevoznicima previđena je kazna u iznosu od 20.000 dinara.

- Sve utvrđene nepravilnosti su zapisnikom konstatovane i nakon dostavljanja prevoznicima na uvid i njihovog izjašnjenja po tim zapisnicima, mi ćemo im po konačnom obačunu umanjiti sredstva koja su im opredeljena za taj mesec u kome smo izvršili kontrolu - pojasnio je Vasiljević.

Vasiljević je naveo da će se sa akcijom nastaviti kako bi prevoznici ispunili obaveze koje imaju po ugovoru o prevozu sa Gradom.

Goran Vesic, kontrola prevoznika Foto: Skupstina grada

- Ova akcija je nastavak aktivnosti koje smo imali tokom proleća i leta prošle godine, ali to je, inače, redovna aktivnost i obaveza Sekretarijata za javni prevoz, s obzirom da imamo posebno odeljenje koje se bavi kontrolom rada prevoznika - naveo je Vasiljević.

Podsetio je da je Sekretarijat za javni prevoz na jesen prošle godine najavio da će i u zimskom periodu vršiti kontrolu rada prevoznika.

- Na vreme smo poslali dopise svim prevoznicima u vezi sa pripremom za zimske uslove vožnje, zamenom i postavljanjem zimskih pneumatika, ali i najavili da ćemo vršiti redovnu kontrolu njihovog rada kada je reč o nošenju uniformi, grejanja i čistoće vozila - rekao je Vasiljević.

Poručio je da će svi prevoznici biti kontrolisani, jer svi moraju da pružaju kvalitetan prevoz građanima Beograda.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D:)

    16. januar 2020 | 14:50

    Nema potrebe ! Samo zamolite putnike,poslaće Vam slike, bićete šokirani!

  • LOSMI73

    16. januar 2020 | 14:20

    Pa narod pise li pise da su prevoznici autobusi u haosu samo sto se svi prave ludi! I sta je tu novo sto su nasli a ne znamo?

  • DEDA I UNUCI

    16. januar 2020 | 14:40

    Udjite u cistocu da vidite tamo sta se sve vozi . JKP bi trebalo da ima kamione da su u makar dobrom stanju a ne u katastrofalnom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA