• 3

Pacijenti na dijalizu od sad idu u novim vozilima: Beogradske zdravstvene ustanove dobile automobile

Domovima zdravlja i drugim ustanovama uručeno je 23 automobila

  • 3

Domovi zdravlja više beogradskih opština, Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd i Gradski zavod za gerontologiju i palijativno zbrinjavanje dobili su danas ukupno 23 nova automobila za prevoz pacijenata i zdravstvenih radnika.

- Ne verujem da su ikada imali bolje automobile. Ova vozila imaju sve što je neophodno da bi se obavljali zadaci koji su potrebni da se obave i mislim da se na ovaj način vidi koliko ulažemo i želimo da bude bolje našim građanima i svima koji rade u zdravstvu - rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Automobili koji su predati na korišćenje će, dodao je, služiti za prevoz pacijenata na dijalizu, kao i da se do pacijenata prevoze lekari i sestre patronažne službe.

Nova vozila za zdravstvene ustanove

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Lončar je zahvalio gradonačelniku Beograda Zoranu Radojičiću i njegovom timu na svemu što su uradili, kada je reč o obnovi voznih parkova zdravstvenih ustanova u prestonici.

- Ovo je znak da imamo zajednički interes da poboljšamo uslove i za naše pacijente i za zaposlene u zdravstvu - rekao je ministar.

Nabavka novih vozila koštala je 27 miliona dinara, kaže gradonačelnik Zoran Radojičić i podseća da je u Beogradu u prethodne dve godine 231 milion dinara uložen u obnovu voznih parkova domova zdravlja i instituta. Naveo je da je pre nekoliko nedelja 17 automobila uručeno Hitnoj pomoći i prigradskim opštinama, te da će narednih nedelja biti završena nabavka još pet kombija i tri terenska automobila.

Nova vozila za zdravstvene ustanove

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Važno je da građani imaju bolje uslove za lečenje, da stalno radimo na tome da se unapređuje taj segment funkcionisanja i grada i države - rekao je Radojičić i istakao da će Grad Beograd i Ministarstvo zdravlja i ubuduće raditi na tome jer je važno da ljudu koji koriste zdravstvenu uslugu, da je imaju u pravo vreme, na pravi način i bez mnogo čekanja.

Nova vozila za zdravstvene ustanove

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Nova vozila su, osim Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd i Gradskog zavoda za gerontologiju i palijativno zbrinjavanje, dobili i domovi zdravlja opština Barajevo, Savski venac, Vračar, Grocka, Zvezdara, Zemun, Lazarevac, Mladenovac, Palilula i Stari grad.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nbgd

    Kada ce VMA dobiti nova vozila za dijalizu? Voze pacijente u pohabanim kombijima sa 10 pacijenata!

  • JS

    Koje su marke ta vozila? Ko je vlasnik ili uvoznik istih?

  • Slučajni prolaznik

    Pozdrav sve što je dobro ali se pitam, da li samo u Beogradu žive ljudi, šta je sa ostalim gradovima? Takođe, kako je moguće da imamo proizvođača automobila u Srbiji a uporno se kupuju vozila koja se uvoze, ne mogu da shvatim!?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima