≫ 

Oglasilo se Ministarstvo zbog protesta roditelja koji tvrde da im problematični đak maltretira decu

- Ministarstvo će izvršiti proveru postupanja škole u ovom slučaju - poručuju

  • 27
Skola, vrsnjacko nasilje

Foto: Google Maps, Shutterstock

Roditelji učenika Osnovne škole "Vladislav Petković Dis" iz Velikog Mokrog Luga protestovali su u četvrtak zbog, kako su naveli, maltretiranja njihove dece od strane jednog šestaka koji je, prema pisanju medija, juče na času navodno vitlao pištoljem.

Posle bojkota i revolta uznemirenih roditelja, o svemu je obavešteno i Ministarstvo prosvete.

Kako iz Ministarstva navode za portal Telegraf.rs, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i rukovodilac ŠU Beograd prisustvovali su jučerašnjem sastanku koje je sazvala direktorka škole.

Na sastanak su bili pozvani i roditelji koji su, kako kažu iz Ministarstva prosvete, protestvovali jer im se ne dopada ponašanje jednog učenika škole.

- Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja smatra da roditelji treba da čuvaju prava svoje dece na drugačiji način, ne diskriminišući drugu decu. Takođe, Ministarstvo će izvršiti proveru postupanja škole u ovom slučaju - kažu iz Ministarstva.

Iz škole u Velikom Mokrom Lugu nam je, nakon što smo ih pozvali, najpre rečeno da će direktorka Lidija Nikolić biti "zauzeta ceo dan", posle čega se na pozive niko iz škole nije javljao.

Podsetimo, roditelji tvrde da dvanaestogodišnji dečak svakodnevno psihički i fizički uznemirava mališane iz razreda, koji prestravljeni idu u školu. Ono što je još uznemirujuće jeste i što su se deca požalila roditeljima da je nasilnik u školu donosio navodno čak i oružje - pištolj i nož, kako su preneli mediji.

Video: Osnovci u Novom Pazaru organizuju tuče, snimaju se, pa traže za ulaz 50 dinara

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    24. januar 2020 | 14:56

    Direktorka Lidija se bahato odnosi prema nama roditeljima kada hoćemo da zakažemo razgovor sa njom neće da prihvati. Nije ovo njena škola pa da se tako ponaša.

  • Jelena

    24. januar 2020 | 15:02

    Dana smo u ministarstvu prosvete tražili da razreše direktorku Lidiju jer nije dorasla poslu.

  • Mala ivanča

    24. januar 2020 | 15:21

    Direktorka Lidija je kriva za ovakvo stanje u školi. Žena se bahati i ne zanimaju je učenici škole. Lidija podnesi ostavku budi moralna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA