• 24

Grad Beograd najavio izgradnju groblja kućnih ljubimaca, tender u septembru

U kompleksu je predviđena mogućnost sahranjivanja kućnih ljubimaca na više načina

  • 24

Tender za izgradnju groblja kućnih ljubimaca biće najverovatnije raspisan u septembru, najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je rekao da Saobraćajni institut CIP projektuje groblje kućnih ljubimaca u Bloku 51 na Novom Beogradu i da se građevinska dozvola očekuje u septembru ove godine, kada će biti raspisan i tender za izbor izvođača.

Tender će obuhvatiti prvu fazu uređenja kompleksa u okviru kojeg će se graditi saobraćajnice, pešačke staze, zelene površine, parkinzi, prateća komunalna infrastrukturu i administrativni objekat.

Vesić je podsetio da je Grad Beograd sa Saobraćajnim institutom CIP nedavno potpisao i ugovor za izradu projekta za izgradnju centra za spaljivanje animalnog otpada, koji je planiran u okviru kompleksa groblja, a objekat će se graditi u drugoj fazi, saopštio je Beoinfo.

U kompleksu je predviđena mogućnost sahranjivanja kućnih ljubimaca na više načina, a prostor će biti uklopljen sa postojećim zelenilom.

Kompleks groblja je podeljen na tri funkcionalne celine: prednju zonu - administrativni objekat u kome su planirani veterinarska ambulanta, sala za ispraćaje i prodavnica za prateću opremu; srednju zonu - koja je namenjena pojedinačnom i grupnom sahranjivanju životinja i zadnju zonu - u kojoj će se nalaziti centar za spaljivanje animalnog otpada.

Prostor za sahranjivanje sastojaće se od trga za ispraćaj, parcela za rozarijume i kolumbarijume, parcele za grobove u nizu i prostora za zajedničko sahranjivanje.

Svi sadržaji će biti povezani internim saobraćajnicama i pešačkim stazama. Dimenzije grobnih mesta određene su prema veličini životinja.

Po obodu kompleksa planirano je zaštitno zelenilo širine 15 metara, a drvoredi su predviđeni uz parking prostor na ulazu u groblje, duž glavne pristupne saobraćajnice.

Video: Drug mu je ostao povređen na šinama, on je legao pored njega da zajedno sačekaju voz

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eto i to dodje na red

    Treba i to da se napravi, pa ko hoce hoce, a ko nece lopatu pa kopaj rupu negde... ali treba da ide po redu ima precih stvari... Do duse ovde je u pitanju profit bez mnogo ulaganja...

  • Mm

    Pa sta ima tu nekom da smera, ko hoće koristiće usluge, ko nece ne mora, nit iz džepa nit u džep

  • Mare

    Kako uje lupaju minuse.A tek sto pisu komentare a ni ne zive u Srbiji.Volim ja kada vi citate Srpske portale to znaci da ste totalno prezubcili

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima