≫ 

Grad Beograd najavio izgradnju groblja kućnih ljubimaca, tender u septembru

U kompleksu je predviđena mogućnost sahranjivanja kućnih ljubimaca na više načina

  • 24

Tender za izgradnju groblja kućnih ljubimaca biće najverovatnije raspisan u septembru, najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je rekao da Saobraćajni institut CIP projektuje groblje kućnih ljubimaca u Bloku 51 na Novom Beogradu i da se građevinska dozvola očekuje u septembru ove godine, kada će biti raspisan i tender za izbor izvođača.

Tender će obuhvatiti prvu fazu uređenja kompleksa u okviru kojeg će se graditi saobraćajnice, pešačke staze, zelene površine, parkinzi, prateća komunalna infrastrukturu i administrativni objekat.

Vesić je podsetio da je Grad Beograd sa Saobraćajnim institutom CIP nedavno potpisao i ugovor za izradu projekta za izgradnju centra za spaljivanje animalnog otpada, koji je planiran u okviru kompleksa groblja, a objekat će se graditi u drugoj fazi, saopštio je Beoinfo.

U kompleksu je predviđena mogućnost sahranjivanja kućnih ljubimaca na više načina, a prostor će biti uklopljen sa postojećim zelenilom.

Kompleks groblja je podeljen na tri funkcionalne celine: prednju zonu - administrativni objekat u kome su planirani veterinarska ambulanta, sala za ispraćaje i prodavnica za prateću opremu; srednju zonu - koja je namenjena pojedinačnom i grupnom sahranjivanju životinja i zadnju zonu - u kojoj će se nalaziti centar za spaljivanje animalnog otpada.

Prostor za sahranjivanje sastojaće se od trga za ispraćaj, parcela za rozarijume i kolumbarijume, parcele za grobove u nizu i prostora za zajedničko sahranjivanje.

Svi sadržaji će biti povezani internim saobraćajnicama i pešačkim stazama. Dimenzije grobnih mesta određene su prema veličini životinja.

Po obodu kompleksa planirano je zaštitno zelenilo širine 15 metara, a drvoredi su predviđeni uz parking prostor na ulazu u groblje, duž glavne pristupne saobraćajnice.

Video: Drug mu je ostao povređen na šinama, on je legao pored njega da zajedno sačekaju voz

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dixi

    5. februar 2020 | 09:41

    To je lepo ali mislim da je potrebnije izgraditi nekoliko karantina za pse lutalice .Grad a ppgotovo periferija grada je prepuna lutalica .Ovi iz grada samo id dovoze do prvog naselja i autobuskih stanica i prodavnica i izbace .Ovo nema nigde u svetu da toliko lutalica ima na ulici sto kod nas !

  • Maxi

    5. februar 2020 | 10:15

    Kad je na redu groblje izgubljenih snova i nada?

  • Svasta

    5. februar 2020 | 11:04

    Vi ste luda drzava a jadni mi kao narod gde zivimo! Najvise na svetu volim zivotinje, i zao mi je i njih. Ali toliko gladne dece, toliko starih ljudi kojima je potrebna pomoc. Izgradite neki centar za negu starih koji nemaju gde, dajte porodiljama novac, decu nahranite, uredite Zvecansku... Bozeeee ovoo je ludiloo!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA