Katanci na kineskim radnjama zbog koronavirusa: Deo tržnog centra u Bloku 70 zatvoren do 9. februara

Većina Kineza je otputovala početkom godine u domovinu zbog njihovih novogodišnjih praznika

  • 5
Novogodišnji ukrasi se prodaju na tezgama u kineskom tržnom ce Foto: Telegraf

Stari deo Kineskog tržnog centra u Bloku 70 na Novom Beogradu, prekinuo je sa radom i neradni dani za zaposlene nastaviće se sve do 9. februara.

- Zbog koronavirusa u Kini, oni su malo produžili svoje odmore, niko nije bolestan, ali preventive radi tako su odlučili - rekao je za "Blic" zamenik upravnika ovog dela tržnog centra.

Beograđani koji su se danas uputili ka Bloku 70 kako bi šopingovali, našli su se u čudu.

Novogodišnji ukrasi se prodaju na tezgama u kineskom tržnom ce Foto: Telegraf

- Kako smo se približavali tako smo mogli da vidimo da su sve tezge i radnje zatvorene. Nismo primetili nikakvo obaveštenje, nije baš bilo prijatno pošto smo navikli barem jednom nedeljno da ovuda "procunjamo" - rekla je mlada Novobeograđanka koja je sa drugaricama krenula po neke "krpice".

Većina Kineza je otputovala početkom godine u domovinu zbog njihovih novogodišnjih praznika. Međutim, oni su se vratili krajem januara i normalno počeli sa radom, u šta su se pre nedelju dana uverili i naši reporteri.

I dok su u starom delu tržnog centra radnici, pretežno Kinezi, odlučili da do daljeg zatvore svoje radnje, novi deo u Bloku 70 radi regularno i, kako je objasnio upravnik Slobodan Perović, "nema razloga da se panika širi".

Stari deo Kineskog tržnog centra, prema najavama nadležnih, počeće regularno da radi u nedelju 9. februara, po uobičajenom radnom vremenu.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA