Vesić obišao radove na rekonstrukciji Bulevara Patrijarha Pavla

U drugoj fazi radova, do marta 2021. godine, radi se deonica od Кošutnjaka do Ulice Pere Velimirovića, izjavio je Vesić

  • 4
Goran Vesić Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na rekonstrukciji Bulevara Patrijarha Pavla i rekao da se u drugoj fazi radova, do marta 2021. godine, radi deonica od Кošutnjaka do Ulice Pere Velimirovića, kojom se proširuje postojeća saobraćajnica sa po dve trake u oba smera sa tramvajskom prugom po sredini, istakavši da će ceo potez od Rakovice do Mosta na Adi biti povezan biciklističkom stazom.

Vesić je rekao da bi se Rakovica i ovaj deo Beograda spojio sa Mostom na Adi i proširio Bulevar, pre dve godine je moralo da se izmesti korito Topčiderske reke.

- Uradili smo za reku novo korito, a na nekadašnjem njenom mestu smo dobili prostor za dve saobraćajne trake i tramvajsku bašticu u sredini. Uradili smo i novi most u Ulici Pere Velimirovića i sada je na redu povezivanje od te ulice do Mosta naAdi. Кoristiće se železnički koridor i nećemo ulaziti u park kako bi on bio potpuno sačuvan - naveo je on i dodao da se na ovom mestu rade teški poslovi, kao što su zamena podtla, postavka četiri kilometara šina i elektrovodova, novog javnog osvetljenje i devet kilometara vodovodnih i kanalizacionih cevi.

Prema njegovim rečima potrebno je završiti i tramvajsku vezu do okretnice u Rakovici za šta će Direkcija za građevinsko zemljište ove godine raspisati tender za idejno rešenje.

- Ovaj Bulevar je veza između mosta na Adi i mosta na Adi Huji koji počinje sa gradnjom 2021. godine i on će biti unutrašnja obilaznica, te će sve ulice, kao što su Pere Velimirovića, Borska, Crnotravska, Save Mačkovića i druge, biti rađene u četiri trake. U toku ove godine radi se projektovanje za Pere Velimirovića, moguće je da ćemo ove godine početi i da je radimo - poručio je zamenik gradonačelnika i dodao da će ova magistralna tangenta biti rađena u delovima.

Govoreći o benefitima koje će doneti ovaj veliki projekat, Vesić je istakao i da će se izgraditi biciklistička staza koja će omogućiti ljudima da iz centra Rakovice

biciklom dođu preko Mosta na Adi do Ade Ciganlije.

- Na Topčiderskoj reci postoji most koji su „Železnice Srbije” poklonile Gradu Beogradu i on će biti sređen i koristiće se za biciklistički saobraćaj. Tako će svi

oni koji žele, a sve ih je više, moći da iz Rakovice biciklom dođu do Ade Ciganlije ili Novog Beograda - rekao je on.

Goran Vesić Radovi na rekonstrukciji Bulevara Patrijarha Pavla; Foto: Beoinfo

Vesić je podsetio da Most na Adi nije bio završen i da je bilo potrebno dosta priključnica izgraditi kako bi bio funkcionalan.

- Da bi ovaj most potpuno bio funkcionalan moraćemo da uzgradimo i tunel ispod Topčidera, koji će povezivati Autokomandu i Topčider. To sve govori koliko je još potrebno ulaganja u ovaj most i koliko je on bio nezavršen - zaključio je zamenik gradonačelnika.

Radove su obišli i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milisav Miličković, predsednik opštine Rakovica Vladan Кocić i izvršni direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Radomir Vujadin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djox

    9. februar 2020 | 13:48

    Nemojte ni jedno drvo da ostavite,a ne daj Boze,da zasadite.Sve pretvorite u beton i sivilo.Uzas!

  • Leva obala Dunava

    9. februar 2020 | 14:52

    Pogledaj dom anđele, pogledaj most Pančevac. Ograda katastrofa, pešačka staza još gora, biciklističku možemo da sanjamo. Ruglo 21 veka. Glasaćemo za vas?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA