• 25

Ljudi po Beogradu prijavljuju patriotske grafite kao uništavanje fasade

Beokom servis prosledio je prijavu opštinskoj komunalnoj inspekciji

  • 25

Grafite šaraju huligani, klinci, oni koji samo hoće da naruže grad i nemaju nimalo kulture - tako se najčešće kritikuju momci (a možda i devojke) koji noću merkaju fasade beogradskih zgrada, a onda započinju ilegalnu akciju bojama. Neko misli i drugačije, da je to ulična umetnost koja, kada nikome ne pravi štetu, zapravo oslikava duh grada, neke nove generacije, pokreta i ne predstavlja nekulturu, već naprotiv - novu kulturu.

A u koju grupu bi onda spadali nacionalistički grafiti? Oni veličaju srpstvo i slavne ličnosti, zastavu i veru, a njihovi autori predstavljaju neke više vrednosti, pa nisu na meti kritika - bar ne većine.

Ali, nekome je i trobojka zasmetala. S pravom ili ne?

Dejan Tomić prijavio je na tviteru da je "Fasada zgrade unakažena velikim grafitom, ulica Njegoševa na uglu sa Kneginje Zorke". Grafit je zaista velik, a preko srpske zastave ispisano je "Srpska Sparta".

Kada bismo svaki grafit, kao takav i bez obzira na sadržaj smatrali za huligansku rabotu, ovaj bi dobio najgore ocene. Ipak, za ovaj ispis na zgradi mnogi ne bi rekli da je "unakazio" zgradu.

Pravila su pravila, tako da je ovaj grafit, baš kao i svaki drugi, kršenje komunalnog reda. Zato je Beokom servis prosledio prijavu opštinskoj komunalnoj inspekciji.

(M. B.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jea

    Ej u Beogradu smetaju patriotski grafiti,ma nemoguce...

  • Panjković

    Lako je biti patriota preko tuđih leđa i zidova.

  • Grunf

    Nedamo Kosovo pišu oni koji na karti ne znaju da ga nadju a Nedamo svetinje pišu oni koji za Božić kažu: Hristos vaskrese.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima