Novobeogradski buvljak se seli na Bežanijsku kosu: Novi objekat biće izgrađen sledeće godine

U planu je i da se buvljak spoji u jedan kompleks sa Veletržnicom.

  • 5
Buvljak Foto: Marko Todorović

Otvoreni tržni centar, popularni novobeogradski buvljak, čije je zemljište na kom se sada nalazi u Novom Beogradu prodato, najkasnije za dve godine "stanovaće" na novoj adresi na Bežanijskoj kosi, pišu Novosti. 

Odbornici Skupštine grada usvojili su na sednici plan detaljne regulacije (PDR) bloka između Ulice Marka Čelebonovića, saobraćajnice T6 i novoprojektovane saobraćajnice u privrednoj zoni "Auto-put". Novi objekat trebalo bi da bude izgrađen sledeće godine. U planu je i da se spoji u jedan kompleks sa Veletržnicom.

Kako objašanjava Marko Stojčić, glavni gradski urbanista, ove godine će biti usvojeni planovi, a sledeće godine se očekuje izgradnja.

Uporedo sa planovima radiće se i na idejnom rešenju:

- Parcela na kojoj je OTC je prodata, a rok je bio da se od trenutka prodaje, Otvoreni tržni centar iseli najkasnije za dve i po godine. Taj novi objekat OTC zadovoljiće sve potrebe, imaće veliki parking, a u planu je uvođenje novih saobraćajnih rešenja, da lokacija bude dobro povezana sa tri strane. Biće uvedena i nova autobuska stajališta i linije.

Plan je, kako navodi Stojčić, da Veletržnica i OTC budu jedan kompleks.

- Veletržnica će se širiti jer je sada u kategoriji nacionalnog nivoa. Ideja je da budu jedna preko puta druge i da namiriju i lokalne potrebe, ali i regionalne - kaže Stojčić.

Parcela u Bloku 43 u Novom Beogradu prodata je sredinom prošle godine kompaniji "Kopernikus". Novi vlasnik će na ovoj površini moći da izgradi novi objekat ukupne površine oko 65.000 kvadrata.

(Telegraf.rs) 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bisenija

    5. mart 2020 | 10:56

    A autobuska stanica ce biti manja nego prethodna? Zar taj deo nije predvidjen za autobusku stanicu i parking?

  • Svasta

    5. mart 2020 | 11:17

    Au preteraste ga brate mili! Ceo grad nam upropastiste!

  • Bata Nele

    5. mart 2020 | 11:06

    Koja greska..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA