≫ 

Kineski državljanin zaražen koronom zaposlen u kompaniji u Beogradu: Ove mere su već preduzete

U pitanju je jedan od inženjera u kompaniji, a ne direktor kako se spekulisalo

  • 4
korona virus, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Kineski državljanin, koji je drugi registrovani slučaj zaraženog od smrtonosnog korona virusa zaposlen je u kompaniji u Beogradu, saznaje Telegraf.rs.

U pitanju je jedan od inženjera u kompaniji, a ne direktor kako se juče spekulisalo. On je, kako smo saznali, nedavno bio na poslovnom sastanku u jednoj od zemalja regiona. 

Svi zaposleni koji su bili u kontaktu sa radnikom koji ima korona virus na sigurnom su - nalaze se u samoizolaciji i izolaciji.

Kako nam je rečeno, ova kompanija je jedna od onih koja je sve vreme sprovodila mere predostrožnosti i pre no što je korona virus registrovan u Srbiji.

Rukovodstvo je savetovalo radnike da se pridržavaju pravila kojima bi se sačuvali od virusa, što prvenstveno podrazumeva češće pranje ruku, korišćenje dezinfekcionih sredstava kao i izbegavanje fizičkog kontakta sa drugima.

Kompanija, kako saznajemo, trenutno normalno funkcioniše, a zaposleni koji su radili na spratu sa obolelim rade od kuće u kontrolisanim uslovima.

Podsetimo, kineski državljanin je prve simptome osetio prošle nedelje, ali s obzirom na to da su bili blagi nije se odmah javio lekarima.

Na taj korak se odlučio kada mu je po drugi put skočila temperatura. Njegovo trenutno stanje je ozbiljno, ali nije životno ugrožen.

Takođe, sumnja se i da je osoba koja je njega zarazila bolest prelažala na nogama jer su simptomi bili blagi, ali se ne zna da li je ta osoba u Srbiji, ili se možda srela sa zaraženim kineskim državljaninom u jednoj od zemalja regiona, u kojoj su bili na poslovnom sastaku.

Inače, još dve osobe zaražene su korona virusom u Srbiji. Reč je o dvema ženama koje su su na novi virus testirane juče, a da su pozitivne na COVID-19 saznalo se sinoć oko 19 sati. One su prethodno bile u kontaktu sa zaraženom osobom, koja je trenutno u inostranstvu.

Nakon njenog odlaska iz Srbije, dve zaražene državljanke naše zemlje osetile su prve simptome bolesti. Njihovo stanje je stabilno i nalaze se na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Video: Sledite uputstva Ministarstva zdravlja i smanjite rizik od zaraze korona virusom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    10. mart 2020 | 11:14

    Ceo sprat u izolaciji? I? Kako je inženjer Huavaja stizao na posao, kuda se kretao, gde je kupovao doručak, sa kojim klijentima iz srpskih kompanija se susretao... Nastavite niz.

  • VladimirR

    10. mart 2020 | 14:34

    Bolje nam je da ne znamo sa kim se i gde sve sretao krajem prošle nedelje po Beogradu. Dosta nas je na listi koji su posredno bili u šemi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA