≫ 

Nema više reda ispred VMA: Lažna uzbuna zbog testiranja na koronu, gužve zbog merenja temperature

* Ne može da se uđe bez merenja temperature * Ulaze samo pacijenti, bez pratnje * Oni koji imaju temperaturu, šalju se na infektivnu

  • 3

Video: Ispred VMA su se jutros formirali dugački redovi, gužve više nema kako smo se uverili na licu mesta

Ispred ulaza u Vojnomedicinsku akademiju (VMA) jutros se formira red građana, koji čekaju da uđu u ovu zdravstvenu ustanovu, pa se u medijima pojavila informacija da oni čekaju da se testiraju na korona virus, međutim, kako saznajemo, ne radi se ni o tome, već se pri ulasku u zgradu svakom meri temperatura, što usporava ulazak.

Merenje temperature je jedna od mera koja se sprovodi u okviru borbe protiv korona virusa od kojeg u Srbiji boluje 12 osoba, a radi sprečavanja zaraze i otkrivanja eventualno novih slučajeva.

Na VMA za Telegraf. rs kažu da se radi o trijaži, i podsećaju da je sreda dan kada je ova ustanova dežurna za sve u Beogradu, pa i u Srbiji.

- Gužve su se stvorile pre 7.30 sati. Ne radi se ni o kakvom testiranju na korona virus već na trijažu. Mi smo danas dežurni, a u pratnji pacijenata uvek dođe još neko. S obzirom na to da se svakom meri temperatura, stvoren je red - kažu za Telegraf.rs na VMA.

Kako smo uspeli da saznamo, oni kojima se izmeri visoka temperatura šalju se na Infektivnu kliniku.

Sa druge strane, članovi porodice ili bilo koja druga pratnja, koji su došli sa pacijentom, ukoliko je on sposoban sam da obavi pregled, ne puštaju se unutra.

Maš reporter se, inače, oko 11 sati uverio da više nema redova ispred VMA.

Korona virus u Srbiji je potvrđen u petak, 6. marta kod pacijenta I. Đ. (43) iz Bačke Topole. Do danas nova bolest je potvrđena kod ukupno 12 osoba, a testirano je njih 130.

Najviše obolelih je u Kliničkom centru Srbije, na Klinici za infektivne i tropske bolesti gde je smešteno 6 zaraženih. U  Kliničkom centru u Nišu je 4, a u Kliničkom centru  Vojvodine dvoje.

VIDEO: Sledite uputstva Ministarstva zdravlja i smanjite rizik od zaraze korona virusom

(Lj. R. - M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cana

    11. mart 2020 | 11:32

    Razumem zabrinutost ali praviti guzvu,haos.Ici po bolnicama direktno u guzvu,e to ne mogu.Ljudi urazumite se i nemojte stvarati histeriju i paniku.

  • Bole 1

    11. mart 2020 | 11:40

    Nije sija nego vrat

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA