• 0

U ustanovama socijalne zaštite u Beogradu preduzete mere opreza zbog korona virusa

Sekretarijat za socijalnu zaštitu je u neprekidnoj komunikaciji sa Gradskim štabom za vanredne situacije u Gradu Beogradu

  • 0
Baba, baka, starica, starački dom

Foto: Pixabay.com

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević uputila je danas dopis svim ustanovama socijalne zaštite, kao i ostalim pružaocima usluga, o potrebi pojačane pripravnosti zaposlenih. Pri tom je ukazala na poseban oprez i odgovornost u radu sa korisnicima, a povodom prvih registrovanih slučajeva virusa korone u Srbiji.

– Sekretarijat za socijalnu zaštitu je u neprekidnoj komunikaciji sa Gradskim štabom za vanredne situacije u Gradu Beogradu, kao i sa ustanovama socijalne zaštite i pružaocima usluga sa teritorije grada Beograda, koje u svojoj nadležnosti imaju zbrinjavanje građana (prevashodno Prihvatilištem za odrasla i stara lica, prihvatilištima za decu, Prihvatilištem za žene i decu žrtve nasilja i dr.), kao i klubovima za stare, kako bismo mogli preventivno da reagujemo, ukoliko za tim postoji potreba – rekla je sekretarka Nataša Stanisavljević.

Pranje ruku, ruke, higijena,

Pojačane mere higijene / Foto: Shutterstock

Radi sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19, odnosno koronavirusa i zaštite stanovništva od te bolesti, primenjivaće se mere propisane Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, Zakonom o javnom zdravlju, kao i druge mere koje priroda te bolesti nalaže, u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Nema mesta panici, ali je svakako neophodan oprez, te će u skladu sa time naše ustanove pojačati higijenski nadzor. To praktično znači svakodnevno provetravanje i održavanje higijene opreme i prostora u kome borave korisnici i zaposleni, redovno pražnjenje otpada, korišćenje adekvatnih zaštitnih materijala i sredstava, redovno snabdevanje tečnim sapunom toaleta i trpezarija. Takođe, to podrazumeva i pojačanu kontrolu i redovno pranje ruku svih korisnika i zaposlenih, češću proveru zdravstvenog stanja korisnika, ali i izbegavanje aktivnosti u kojima učestvuje veći broj korisnika. Osim toga, održavaćemo i edukativne sastanke posvećene održavanju lične higijene i neposrednog okruženja, kao i značaju pridržavanja svih preventivnih mera s ciljem sprečavanja i širenja infekcije – zaključila je sekretarka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok