U Beogradu nastavljena akcija "Zasadi drvo u školskom dvorištu"

Projekat "Drvo generacije" je u skladu sa Planom detaljne regulacije zelenih površina koji je nedavno usvojila Skupština Grada

  • 1
Goran Vesić, deca Foto: Skupština grada

Prvaci Osnovne škole "Svetozar Marković" na Vračaru danas su zasadili drvo u školskom dvorištu, a tom prilikom zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je istakao da će projekat sadnje drveća ove godine obuhvatiti 185 generacija beogradskih prvaka.

Vesić napominje da akcija "Drvo generacije" ima za cilj da deca nauče koliko je važno čuvati životnu sredinu i dodaje da će u narednom periodu akcija obuhvatiti sve škole u Beogradu.

- Danas je 67. generacija beogradskih prvaka zasadila svoje drvo, i oni će pored ovakvih projekata dobijati i obrazovni materijal o značaju čuvanja životne sredine - poručio je Vesić.

Direktorka škole Ivana Orolicki istakla je da je generacija prvaka dobila svoje drvo o kome će brinuti i koje će čuvati i dodala da se u školi primenjuje reciklaža i đaci uče o važnosti zaštite životne sredine.

- Sad imamo kontejnere za odlaganje otpada i kroz redovne nastavne sadržaje pokušavamo da to negujemo - rekla je Orolicki.

Goran Vesić, deca Projekat "Drvo generacije" je u skladu sa Planom detaljne regulacije zelenih površina koji je nedavno usvojila Skupština Grada-Foto: Skupština grada

Član Gradskog veća Beograda Dragomir Petronijević poručio je da je do sada obuhvaćeno pet od 17 beogradskih opština.

- Svih 17.000 đaka će imati svoje drvo, o kome će brinuti narednih osam godina i kroz ovaj primer će imati sve edukacije o zaštiti životne sredine - kazao je Petronijević.

Projekat "Drvo generacije" je u skladu sa Planom detaljne regulacije zelenih površina koji je nedavno usvojila Skupština Grada.

O.Š. "Svetozar Marković" ima 830 đaka, od toga 126 prvaka.

(Telegraf.rs/tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA