Uputstvo za zaštitu od korona virusa u javnom prevozu: Ove stvari izbegavajte da radite

Od ponedeljka u svim vozilima javnog prevoza kao i taksi vozilima, gde je to moguće, i na stajalištima javnog prevoza nalaziće se saveti građanima kako da se zaštite od koronavirusa

  • 2
Bus plus korona Foto: Facebook/Goran Vesic

Od jutros na svim validatorima u gradskom prevozu emituju se poruke za putnike koje sadrže preporuke kako mogu da se zaštite od korona virusa.

Od ponedeljka u svim vozilima javnog prevoza kao i taksi vozilima, gde je to moguće, i na stajalištima javnog prevoza nalaziće se saveti građanima kako da se zaštite od koronavirusa.

O tome je građane obavestio i zamenik gradonačelnika, koji je rekao da je ovo samo jedna od mera koje su preduzete, a sve u cilju sprečavanja zaraze i očuvanja zdravlja građana.

Svetska zdravstvena organzacija (SZO) proglasila je pandemiju korona virusa, a u Srbiji je donet niz mera kojima je cilj da ne dođe do širenja ove bolesti.

Jedna od njih je i dodatna higijena autobusa, pa tako Konzorcijum privatnih autoprevoznika svako veče angažuje dodatno osoblje na čišćenju vozila koji saobraćaju beogradskim ulicama.

Podsetimo, u Srbiji je jutros do osam sati registrovana ukupno 41 osoba zaražena korona virusom.

Do osam časova jutros u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 256 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja, a od poslednjeg izveštaja, objavljenog u petak popodne, testirani su uzorci 17 osoba od kojih je šest pozitivno i 11 negativno na novi korona virus.

U Srbiji su juče formirana dva krizna štaba: pored "ekonomskog", formiran je i "zdravstveni", koji predvodi premijerka Ana Brnabić, a čine ga i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Škodrić, kao i naši vruhunski lekari.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    14. mart 2020 | 11:56

    I kod mene u firmi od ponedeljka posebne mere zastite.Znaci tek krece ludilo.Kazite ljudima da je kriticno,bar da znamo.

  • Radodrag

    14. mart 2020 | 12:21

    Zabraniti upotrebu mobilnih u javnome prevozu. Gledao sam kako pojedinci drobe u busu na mobilni prinoseći ga ustima pa su viruse iz sebe preneli na mobilni. Posle kuckaju nešto po tome mobilnom prenoseći dalje viruse na prste i dlanove a onda se hvataju za rukohvate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA